10. lokakuuta 2016

Epätäydellinen keskenmeno

Mua jäi ihan pikkasen vaivaamaan se, että kohtu ei ollutkaan kokonaan tyhjentynyt. Vuoto on kuitenkin jo sen verran vähäistä, että eihän se nyt vaan jää sinne jumiin. Prkl.

Löysin netistä aika hyvän kuvan keskenmenon vaiheista:
Keskenmenon ”luonnollinen” kulku. 1) Tuulimunaraskaus tai keskeytynyt keskenmeno. 2) Uhkaava keskenmeno. 3) Epätäydellinen spontaani keskenmeno, jossa raskausmateriaalia on jäänyt kohtuun. 4) Täydellinen spontaani keskenmeno.

Mulla on varmaan tällä hetkellä meneillään siis tuo vaihe kolme, tosin vuotoa ei tule kovinkaan paljoa, eikä kipua ole enää juuri yhtään. Mua pelottaa, että sieltä on tulossa vielä joku ihan mega hirvee kohtaus, jossa se loppu matsku tulee kerralla ulos tai sitten pahimmassa tapauksessa se ei tuu ollenkaan ite ulos sieltä ja joudun kaavintaan. Mun tuurilla se tulee menemään vielä sillä pahimmalla mahdollisella tavalla.

Oon miettinyt, että onkohan mitään luonnollista tapaa edistää tuota keskenmenoa. Kun eikös synnytyksen käynnistämiseenkin ole kaikenmaailman poppaskonsteja (seksin harrastaminen, tulinen ruoka, liikunta?), niin jos tätäkin sais jotenkin luonnollisesti vauhditettua. Noh ehkä mä en ala nyt sekoilemaan mitään, vaan odotan nätisti päivä kerrallaan :D

Viikonloput on nykyään ihan kauheita piinapäiviä. Ekaks tapahtu tämä keskenmeno episodi, tänä viikonloppuna meni muuttoavusta niin pahasti lihakset jumiin, että meinasin oksentaa kauhean päänsäryn takia. Onneksi löysin vanhoja reseptilääkkeitä erääseen niskajumikohtaukseeni, niin se auttoi huomattavasti. Ens viikonloppuna mies on lähdössä kavereiden kanssa jonnekkin mökille, joten mitähän kauheuksia mä sillää aikaa keksisin.

Tämä syksy ei oo tosiaan lähtenyt kauheen ruusuisesti käyntiin. Jospa lempparijuhlapyhäni Joulu toisi meille vielä vähän jotain lohtua tähän vuoden loppuun. Sitä odotellessa :)

9 kommenttia:

  1. Voi hitto. :( Peukut nyt, että se vuotaisi itsestään pois. Ihan turhaa taas kaikki tämmönen.

    Joulu, ihanaa että se tulee. Se piristää varmasti valmisteluineen, mutta koska se on "lasten juhla" niin varmasti pientä haikeuttakin tuo mukanaan ja kysymyksiä, että miksi. Hengessä mukana <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivotaan tosiaan, että tulisi omin avuin pikimiten tyhjäksi tuo kohtu.
      Vielä hetki sitten odotin joulua entistä kovemmin, kun luulin sen olevan iloinen hetki kertoa meidän vauvauutisista, mutta toisin kävi. En kuitenkaan aio murehtia sitä sen enempää, koska joulu on joka tapauksessa mulle aina se onnellisin aika vuodesta, kun saa olla läheisten seurassa, kynttilän valossa ja jouluherkkujen tuoksun täyttäessä kotia :) ♥ Siinä on aina vähän jotain spesiaalia.

      Poista
  2. Vadelmanlehtitee ainakin hoitaa kohdun aluetta, itsellä siitä on ollut hieman apua kuukautiskipuihin. Liikunta minulla kuukautisten aikaa voimistaa vuotoa ja istuminen taas vähentää, eli liikkumalla voisi saada tyhjenemään nopeammin?

    Ja joulua tosiaan odotellaan täälläkin jo. Valoa pimeyteen. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Teen suurena ystävänä tuota voisi jopa kokeillakkin :) ja liikuntaakin vois taas pikkuhiljaa vähän lisäillä, kun on tullut vähän laiskoteltua viime aikoina :D Näitä kokeillaan siis!
      Mä rakastan kaikkea joulussa; tuoksuja, valoja, mummin kutomia villasukkia :D Jouluna on vaan niin ihanan onnellinen olo läheisten kanssa ♥

      Poista
  3. Minullakin edelleen vuotoa, käynnistetystä keskenmenosta nyt puolitoista viikkoa. Ohjeissa lukee kylläkin, että vuotoa voi olla jotain 6-8 viikkoa, eli sinänsä varmaan normaalia. Menikö edellinen keskenmenosi siis tosi nopeasti ohi? Nopeammin kuin nyt?

    Tiedätkö minkälaisen lähetteen gynesi teki Kättärille? Ovatko he sinulle jo soittaneet jatkosuunnitelmasta vai miten asia etenee? Minulle sieltä tosiaan sanottin että keskenmenon seuranta on vain se, että teet itse raskaustestin kuukauden päästä, ja vain jos se on positiivinen niin lähdetään kaavintaan tai toistetaan käynnistäminen.

    Minäkin odotan jo joulua, vaikkei voidakaan julkaista vauvauutisia silloin, kuten ajattelin... Voitaisiikonhan päästä uuteen yritykseen edes ennen joulua?! Silti sekin pelottaa, rahanmeno, piikityset, ja se että hoito ei onnistu taaskaan ja joudutan toistamaan kaikki. Huoh, että pitää olla niin paljon vaiheita jotka voivat mennä pieleen tässä "vauvantekoprojektissa" :D Minusta tuntuu aivan käsittämättömältä että jotkut raskautuu ihan luonnostaan ja julkaistavat sitten uutisen heti facebookissa, ehkä kokevat jotain vuotoja mutta se on tietysti vain sitä harmitonta raskaudenaikaista vuotoa, ja saavat 9kk jälkeen terveen vauvan. Miten se oikeasti voi toimia noin suurimmalla osalla? :D Kun itse joutuu sellaisen mankelin läpi, ja edelleen ei onnistumista.... No, ei auta ihmettely ;) -H

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, mä olen kans alkanut ihmettelemään, miten jotkut uskaltaa julkaista tiedon raskaudestaan niin varhaisessa vaiheessa. Itse en siihen enää pystyisi. Toivotaan, että vielä päästäis ennen vuoden loppua uudelleen yrittämään, mutta nyt on vielä parempi edetä päivä kerrallaan ja antaa kropan toipua niin henkisesti kuin fyysisestikkin.
      Tosiaan mulla meni se ensimmäinen km tosi nopeasti ohi, eli 5 päivää vuoteli ekaks vähän, kolme päivää oli välissä vuodotonta ja sitten tuli taas 5 päivää ihan hanasta ja sitten se olikin jo kokonaan ohi. Jälkitarkastuksessakin todettiin vain hyvin tyhjentynyt kohtu. Sain tänään puhelun Jorvin sairaalasta ja sain uuden ajan jälkitarkastukseen huomiselle. Saas nähdä mitä siellä selviää, mutta ilmeisesti jotain tutkimuksia otetaan (verikoe yms.). Palaan siihen sitten huomenna lisää :) Toipumisia sinne H.

      Poista
  4. Kannattaa olla herkästi yhteydessä lääkäriin, jos vuoto vähenee ja epäilet, että onko kohtu sittenkään tyhjentynyt. Mikään ei ole niin ikävää kuin luulla, että keskenmeno on jo ohi ja sitten kuulla useita viikkoja myöhemmin, että eipä ollutkaan.

    Ja ei kannata pelätä sitä kaavintaa, jos siihen joudut, minulla ainakin henkinen toipuminen pääsi alkamaan vasta kunnolla sen jälkeen, kun tiesin, että fyysinen puoli oli varmasti ohi.


    Jospa kohtu olisi kuitenkin tyhjentynyt itsestään (ja tiedoksi, että keskeytynyt keskenmeno on sellainen, joka ei vuoda ollenkaan itse ulos ja sitä jossa osa vuotaa mutta jotain jää kuitenkin kohtuun kutsutaan epätäydelliseksi keskenmenoksi, kokonaan itsestään tyhjentyvä kohtu taas on spontaani keskenmeno) ja pääsette toipumaan ja odottamaan joulua.

    Kovasti voimia! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos taas paljon informatiivisesta kommentistasi Alana :) Täytyypä muuttaa tuo otsikko oikeaksi. Sain itseasiassa tänään puhelun Jorvin sairaalasta ja minulla sinne huomenna aika uuteen jälkitarkastukseen. Katotaan mitä siellä selviää sitten :)

      Poista
  5. Peukut pystyssä että tyhjentyminen tapahtuisi itsestään mutta ei se kaavintakaan maailmanloppu ole.

    Itse tein viime vuoden isäinpäivänä positiivisen raskaustestin ja aloin odottaa joulua että silloin voimme jo julkaistaa tämän ilouutisen kaikille. Mietin aina töihin kävellessäni ja joulumusiikkia kuunnellessani että miten perheeni varmasti itkee ilosta kuulleessaan jouluna tästä ja itsekin tirauttelin onnenkyyneliä tätä miettiesssä. No kahden viikon kuluttua tuli keskenmeno ja muistan kuinka olisin vain halunnut peruuttaa koko joulun. No 23.12 teinkin uudelleen raskaustestin ja olin uudestaan raskaana. Keskenmenosta viisastuneina emme nähneet järkeä piilotella iloutisia emmekä suruuutisia perheiltämme ja 24.12 jo kerroimme illalla ilouutisen. Lopulta vauva syntyi sen keskenmenneen laskettuna aikana :D ei siis kannata heittää hanskoja vielä tiskiin joulunkaan suhteen, tiedä vaikka saisitte ilouutisia silloin kertoa :)

    VastaaPoista

Muistathan pysyä asiallisena :)