8. lokakuuta 2016

Jälkitarkastus

Tulin nopeasti kertomaan miten jälkitarkastuksessa yksityisellä gynellä meni.

Ensinnäkin aloitetaan vaikkapa siitä ultrasta. Sain tietää, ettei kohtu ole vielä tyhjentynyt, eli raskausmateriaalia on vielä tulematta ulos. Lisäksi hän kertoi, että alkio oli lopettanut kasvunsa mahdollisesti jo viikoilla 6+4 eli vähän sen jälkeen, kun kävin todistamassa meidän pikkuisen sykkeen :(

Nyt siis odotellaan, että kohtu tyhjenee kunnolla ja jos raskaustesti näyttää kuukauden jälkeen vielä plussaa, niin haetaan lääkkeet supistusten käynnistämiseen. Toivottavasti kroppa nyt tajuais puskea kaikki materiaalit ulos, ettei tämä nyt tästä kauheasti pitkittyisi. Gyneni lupasi laittaa lähetteen kättärille uuteen jälkitarkastukseen.

Noh jotain positiivistakin. Tulehdusta ei ole, vaikka vatsa vielä vähän aristaakin. Mitään ikäviä yllätyksiäkään ei löytynyt mahaa painellessa, joten jos särkylääkkeillä pärjää, niin kaikki on toistaiseksi vielä ihan hyvin. Lisäksi sain nyt reseptin clomeihin, jotka saan aloittaa vaikka heti ens kierrosta.

Ens kierrossa siis luvassa clomien aloitus, vasteultraus ja lopuksi vielä progesteroniverikoe, että nähdään onko sitä tarpeeksi vai onko vielä tarvetta luteaalivaiheen tukilääkitykselle. Clomien kanssa ei kuulemma pitäis olla tarvetta lugeille, mutta ei niistä siis haittaakaan ole jos tuntuu, että niistä on apua.

Nyt siis odotellaan, että vuoto lakkaa.

P.S. Ainiin, vielä vähän lisää positiivisia asioita, eli hampaat tuli vihdoin kuntoon! Ei enää hammasvaivoja, jipiiiii! :D

8 kommenttia:

 1. Toivotaan, ettei tarvitsis tyhjennyslääkkeitä. Mutta onneks nyt saat käydä ultrassa tarkastamassa tilanteen. Mun gyne ei kirjoittanut lähetettä kättärille vaan kehotti tuleen uudestaan hälle toiseen jälkitarkastukseen (maksaa ihan kivasti noi yksityiset ultratki). Kättärille kyl käski meneen jos tulee kohtitulehduksen oireet.

  Synnytin nyt elokuussa ja synnytyksen yhteydessä tuli kohtutulehdus ja huh kun olinkim kipeä. Siis ei kestänyt edes hellästi koskea mahaan eikä kävellä suorassa ja kuume oli korkea ja lääkäri pelkäs jossain vaiheessa ettei antibiotitkaan auta mut onneks sit löytyi sopiva ab jonka sain suoraan suoneen 3 x päivässä.

  Miten lääkäri osasi määrittää sen että milloin teidän pienokainen kuoli? Oliko alkio siis edelleen kohdussa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ei, kuulostaapa ikävältä tuo kohtutulehdus :O Joo yksityinen ei tosiaan ole kovin halpaa puuhaa, mutta onneksi gyneni oli ihana, eikä veloittanut ultrasta mitään :) Tullut sen verran monta kertaa käytyä jo hänen pakeillaan :D
   Ymmärsin, että siellä olisi siis vielä näkynyt ruskuaispussi, jonka mittojen perusteella hän laski keskenmenon ajankohdan. Oli kuitenkin jo litistynyt, ettei siellä enää sisällä ollut mitään.

   Poista
 2. Kaikki ymmärrys ja tuki sulle keskenmenosta johtuen :( <3 Paljon halauksia <3 Meillä lapsettomuutta takana vasta vuosi enkä ole keskenmenoa itse kokenut. Nyt meillä on meneillään ensimmäinen kierros Letrozol lääkitystä ja ultraus on ensi viikon perjantaina. Jännittää ihan hirveästi että miten noi lääkkeet mahtaa toimia :) Mitenköhän Clomit ja Letrozol eroaa toisistaan? Sama tarkoitus näillä kuitenkin on, mutta osaatko sä tai joku muu viisaampi kertoa? :D Olisi kiva kuulla :) Oletko jo miettinyt että aloitatko Clomit ensi kierrosta? Paljon tsemppiä teille sinne <3 itsellenikin on vain pakkoa uskotella että kyllä se vauva joskus on meidän sylissä, vielä joku päivä. Sulle myös paljon positiivisia mietteitä ja ajatuksia, tarvitset niitä :)<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon ♥ Clomit ja Letrozol on käytännössä samanlaisia, mutta clomit on ilmeisesti joku tosi vanha lääke ja letrot sitten joku uudempi lääke. Olen lukenut, että clomeissa on pidempi vaikutus aika(eli toisin sanoen jää kehoon), kun taas letrozoleissa on lyhyempi vaikutus aika (poistuu nopeammin kehosta). Monet ovat (foorumeilla) sanoneet, että clomit ohentavat limakalvoja ja letrot eivät. En tiedä onko tuossa mitään perää, mutta toki voihan se olla. Netistä löytyy kuulemma joku video missä on hyvin selitetty clomien ja letrojen eroja :) Toivon teille erittäin paljon onnea yritykseen ja toivottavasti syli täyttyisi pikimiten :)

   Poista
 3. Hei, anteeksi kun sekaannun, mutta mietin että kun muutenkin käyt yksityisellä gynellä, niin mikset menisi lapsettomuuteen erikoistuneelle lääkärille, joka osaisi tehdä parhaan mahdollisen hoitosuunnitelman? Enkä tarkoita välttämättä ivf:ää, vaan esim. lääkkeitä ja tutkimuksia. Onko clomit tasaamassa kiertoa, vai miksi ne on määrätty? Olen kuullut että clomit ohentaisi limakalvoa, mutta en ole varma.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aina saa kysyä :) Menin alunperin yksityiselle gynelle vain tarkistamaan, että kaikki on kunnossa ja alunperin tarkoitus oli pääasiassa vain kartoittaa kiertoa. Meille on kuitenkin syntynyt nyt sen verran hyvä ja luotettava hoitosuhde, että olen sen takia jatkanut käyntiä juurikin tällä kyseisellä gynellä. Olen tähän asti siis teettänyt kaikki tutkimukset hänellä. Jos nämä kevyet hoidot ei auta, niin sitten olisi tarkoitus mennä jatkohoitoihin lapsettomuuspolille. Olen myös lukenut clomien ohentavan limakalvoja, mutta se ilmeisesti voi ilmetä vasta pitemmän käytön jälkeen. Minä sain nyt clomeja neljään kiertoon, jonka jälkeen jos mitään ei tapahdu, niin siirrymme lapsettomuusasiantuntijoiden puolelle.

   Poista
 4. Voi kurja. Toivottavasti tyhjentyisi itse, mutta peukut uusille tuulille lääkerintamalla. <3

  VastaaPoista

Muistathan pysyä asiallisena :)