21. huhtikuuta 2016

Tuoko pahaa onnea?

Kaikille vauvakuumeilijoille on varmaan tuttua ajatella, että kaikenlainen ennakointi ennen raskautta tuo pahaa onnea.  Meillä alkais olemaan uuden auton osto ajankohtaista, koska tämän hetkinen pikku kauppakassimme alkaa olemaan jo kohta 20 vuotta vanha. No okei ei nyt ihan vielä, mutta parin vuoden päästä kyllä. Jos se nyt enää edes liikkuu sinne asti :D

Olen koittanut katsella meidän tulevaksi autoksi farmaria, koska tarkoitus olis tosiaan sitä perhettä perustaa, mutta tuoko se mahdollisesti huonoa onnea, jos ennakoimme tämän asian kanssa? Voihan olla, ettei meille koskaan sitä perhettä suoda ja ajelemme turhaan liian suurella autolla.

Toki meillä on kyllä koira, että olis tosi kiva saada sille oma pikku turvahäkki takaloossiin. Toki myös miehen lennokkiharrastus kaipaa isoa takakonttitilaa. Mökillekkin olis kivempi mennä kimppakyydillä, kun ei tarttis kaikkia kasseja pitää takapenkillä jalkatilassa.

Isommalle autolle siis kyllä olis käyttöä, mutta yritänkö tässä vain selitellä itselleni, että sitä todella tarvitaan vai aiheuttaako perheauton ostaminen meille vain lisää huonoa karmaa?
P.S. Tänään dpo 11 ja aamulämpö lähtenyt laskusuuntaan. Myös selviä menkkakramppeja tuntui juoksemisen jälkeen, joten vuoto voi yllättää hetkenä minä hyvänsä. Toivottavasti kuitenkin vasta viikonloppuna. Sitä kun ei tiedä minkälaiset megavuodot ja kivut voi keskenmenon jälkeen tulla.

10 kommenttia:

  1. Ei muuta ko autokaupoille rohkeesti vain. Mul on farmari ollu jo useampi vuos vaikkei ollu lapsesta tietoakaa! Mikää oo sen ihanempaa ku heittää kauppakassit perälootaan tai pakata koira peräosaan ettei se oo korvanjuuressa huutamassa! Saati sit jos erehtyy käymään vaik ikeassa ni ei tartte miettii jokaise pikkuhyllykön kohalla et mahtuuko autoon :D en muute oo aiemmin ehtiny tuleen sinulle kertomaan kuinka pahoillani olen puolestasi tuosta keskenmenosta!:'( voimia ja halauksia <3 toivontodella että teille se onni pian suotaisiin <3 <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos Spireida <3 ja kiitos kommentistasikin :) Se farmari olis kyllä kätevä, kun meillä on nyt sellainen pieni kolmiovinen hatchback. Ei varmaan tarvi miestäkään paljoa taivutella, kun sinne tosiaan sitten mahtuis paremmin hänen isot lennokitkin. Haha ja Ikeaankin hän saattais lähteä silloin helpommin mukaan ;D

      Poista
  2. Ei aiheuta huonoa karmaa mutta helpottaa elämää 😊

    VastaaPoista
  3. Meillä oli farmari jo ennen lasta eikä se tuntunut yhtään liian suurelta koiran kanssa. Me oltiin viime vuonna vähän samanlaisen päätöksenteon edessä kun mietittiin uutta asuntoa ostaessa, että ostammeko kolmion vai neliön. Vauvaa oli yritetty jo useampi vuosi tuloksetta ja kolme inseminaatiotakin tehty ilman onnistumista. Päädyttiin kuitenkin ostamaan neliö ja onneksi niin, sillä muutama kuukausi myöhemmin tein positiivisen raskaustestin ensimmäisen ivf-hoidon seurauksena. Eli ainakaan meidän kohdalla ennakointi ei tuonut pahaa onnea! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi vitsi ihanaa kuulla ja onneksi olkoon! Eiköhän me sitten siihen farmariin päädytä :) Tuo asunto juttu on kyllä vähän samaan kastiin, mutta vaikka meilläkin on jo neliö, niin kyllä niille huoneille on ihan käyttöä ollut. Ei kai pitäis ajatella liikaa, vaan elää sen mukaan mikä tuntuu hyvältä :)

      Poista
  4. Itse en jaksa stressata karmasta :)

    Kyllähän se on ihan normaalia ja järkevääkin tehdä sellaisia päätöksiä elämässä, joissa jo vähän ajattelee tulevaakin.
    Kun ostimme talon häiden jälkeen niin ehkäisy oli juuri jätetty pois, mutta tietenkään emme voineet olla varmoja koska se raskaus alkaa vai alkaako edes koskaan. Siltikään emme kokeneet järkeväksi ostaa ensiksi kaksiota meille kahdelle vain.
    Mielestäni tällaiset suuret ostettavat asiat kuten auto ja asunto ovat sellaisia missä kyllä tulee käyttää harkintaa ja ajateltava sitä tulevaisuuttakin.

    Itse taas en ole ostellut mitään lastenvaatteita tai muita sellaisia hankintoja ennen raskautta. En siksi että pelkäisin karmaa, vaan jotenkin vaan se ei ole tuntunut tarpeelliselta. Toisaalta tiedän ystäviäni, jotka ovat ostelleet vauvanvaatteita paljonkin vauvakuumeisina ennen kuin raskaudesta tai jopa miehestäkään tietoa mutta jos se heille sopii niin mikäpä siinä.

    Nyt odotan esikoista ja vasta rakenneultran jälkeen aloin ostamaan enemmän konkreettisia asioita tulevalle lapsellemme. Käytännöllistä nyt kun se sukupuolikin selvillä. Mutta tässäkin taas tulee mietittyä tulevaa ja seuraava mahdollista lasta. Olen ostanut vauvanvaatteet suurimmalta osalta aika neutraalisti että mahdollinen pikkusisarus voisi myös niitä käyttää jos onkin eri sukupuolta. Nyt sitten ostimme vaunutkin ja bugaboot oli meille se numero 1. Ensiksi ihan itsestäänselvyytenä oli, että cameleonit hankitaan mutta sitten tulikin mieleen että entä jos se pikkusisarus tuleekin jo pian niin pitäisikö ennakoida ja ostaa donkey josta saa helposti kaksosrattaat sitten kun on tarvis. No lopulta tuntui, että tää on jo turhaa ennakoimista kun eihän sitä tiedä edes että millainen tämä meidan esikoinen on, ehkä on sen verran vaativa vauva että emme pysty edes ajattelemaan pikkusisarusta moniin vuosiin. Ja jos sitten pikkusisarus tulisikin pian, niin ei se nyt niin suuri vaiva ole myydä vanhat vaunut pois ja ostaa uudet. Ei kuitenkaan ole kysymys niiiiin kalliista investoinnista. Mutta tässä huomasi taas sen, että pitää itse kai vetää itselle rajoja näiden tulevaisuuden hankintojen suhteen :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onneksi olkoon teille tulevasta pienokaisesta :) Olen itse vaan välillä lukenut tarinoita, joissa jäädään lopullisesti lapsettomiksi ja sitten myydään pois farmarit ja isot asunnot pois jne. En toki ole vielä menettämässä toivoani, mutta tulee ehkä pikkasen mietittyä tarkemmin, että tarvitaanko me todella tätä. Mutta kyllä mä uskon, että meillä on farmarin osto edessä ihan jo koirankin takia :) Karman on turha yrittää mitään juonia tällä kertaa :D

      Poista
  5. Heh, kuulostaapa tutulta :D me kans tässä taannoin ostettiin farmariauto ja voi että, en vaihtaisi! Toimii niin loistavasti tuon koiran kanssa! Tilaa riittäisi toivottavasti myös jonain kauniina päivänä myöskin lastenrattaille ja sille lapselle :)

    VastaaPoista

Muistathan pysyä asiallisena :)