18. marraskuuta 2015

dpo 18 ja epätoivo

En nyt oo ihan varma miten nuo days past ovulation lasketaan, mutta olen nyt laskenut ne niin, että lauantaina (31.10) tapahtui ovis ja sunnuntaina olis sit niinku dpo 1. Eikö? No tänään olis näiden laskujen mukaan dpo 18. Helppo muistaa, kun tänään on 18. marraskuuta. Nojoo mutta asiaan.

Eilen saapui postissa tuo tilaamani digitesti. Jeii, niinkuin sanoin, supernopea toimitus Raskauskeijulla. Ennen digitestiä halusin kuitenkin vielä varmuuden vuoksi tehdä sen yhden liuskatestin. Ei muuta kuin pissi purkkiin ja liuska sinne hetkeksi likoomaan. Jännityksellä odottelin tulosta ja noin 5 minuuttia myöhemmin.... tulos negatiivinen. Ei edes pienen pientä haamuviivaa.

Alkoi ihan hirveät epäluulot itsestäni. Kuvittelenko mä oikeesti kaiken vai mitä oikein tapahtuu. Olenko valeraskaana? oliko se tuulimuna? vaiko kenties varhainen keskenmeno? Loppuen lopuksi päätin, että nuo liuskatestit on ihan perseestä ja en kiusaa niillä enää itseäni.

Noh digitestin jätin kuitenkin vielä tekemättä, koska en halua, että se menee vahingossakaan hukkaan. Lueskelin niitä käyttöohjeita ja siinä sanottiin, että jos kuukautiset ovat myöhässä, niin voi tehdä joko aamu- tai iltapissasta, mutta jos kuukautisten oletettu alkamispäivä ei ole vielä mennyt ohi, niin silloin tulisi tehdä se aamupissasta. Eli tavallaan siis voisin tehdä sen testin jo vaikka tänään illalla, mutta jostain syystä haluan vaan olla satavarma ja odottelen sen kanssa sinne lauantaiaamuun. Sitten jos se tulos on positiivinen, niin voi iloisesti herättää mieheni hyvillä uutisilla ja voimme jäädä ihastelemaan tuota tikkua rauhassa, ilman että täytyis kiirellä lähteä töihin. Joo, niin mä ajattelin tehdä.

Tänään kun saavuin aamulla aikasin töihin, niin tuntui lievää menkkamaista kipua. Menin ihan paniikkiin, että nytkö ne sitten alkoi. Otin hätävaratampoonit mukaan ja menin vessaan valmistautuen veriseen näkyyn, mutta omaksi yllätyksekseni mitään ei ollutkaan. Ei edes pientä vuotoa. Noh ei mennyt kuin hetki ja nuo menkkakivut olivat tyystin kadonneet. Mikähän lie olis ollut. Kiipesinköhän mä rappusia jotenkin liian raivokkaasti.

Toivottavasti kaikki menis vielä hyvin. Päivät tuntuu matelevan. Onneksi kuitenkin voin aina tänne tulla rustailemaan tuntemuksistani ja jos kaikki menee hyvin, niin jälkeenpäin on kiva lukea ja naureskella omille vainoharhoilleen :D

8 kommenttia:

 1. Muutaman negan tehneenä mä päätin aikoinaan, että ootan oikeasti sen viikon verran sit kun menkat on myöhässä :D ja joka päivä ajattelin, että no ei ne menkat vielä tänään alkanutkaan, mutta varmasti huomenna. Sen lisäksi taisin ostaa varmaan kolme pakettia siteitä varuiks, kun aina kaupassa unohdin, että olin jo ostanut heheheh!

  Toivottavasti tärppää teilläkin! Pitkiä hermoja, ja ei lauantaihin enää pitkä aika ole! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hihi ihana :D joo kyllähän nää päivät tästä hupenevat pikku hiljaa. Enköhän mä siihen lauantaihin asti jaksa :) kai.

   Poista
 2. Aika sissi olet, jos jaksat odottaa la-aamuun! :D Menkkakivut ja alkuraskauden nippailut ovat hyvin samankaltaisia, joten kivut eivät välttämättä ole huono merkki. Digitesti ei ole periaatteessa sen kummoisempi (=varmempi) kuin muutkaan. Sillä on vaan kätevin seurata hcg:n nousua sitten, kun plussa on jo saatu. Muistaakseni CB:n digitestin herkkyys on 25 ja aika monien halpisliuskojen herkkyys on 10, mut mä ainakin sain noilla liuskoilla negaa ja lopulta hailakkaa haamua, vaikka verikokeenkin mukaan olin raskaana. Tsemppiä, jännää! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vielä ois yks liuska käyttämättä :D jos se haamu sieltä ilmestyis. Joteski haluisin sen liuskan näyttävän eka plussaa, ennen ku sit digillä kattoisin ne viikot. Kyllä tää on taas yhtä jännittämistä, mut loppuen lopuks kohtahan on taas viikonloppu :D

   Poista
 3. Periaatteessa aina on mahdollista, että hcg ei ole vielä noussut tarpeeksi että näkyisi testissä, mutta jos ovulaatiosta on aikaa jo 18 päivää niin luulisi näkyvän liuskatestissäkin. Toisaalta jos menkatkaan eivät ole alkaneet niin mielenkiintoiseksi menee! Onko mahdollista että ovulaatio tulikin myöhemmin kuin tuolloin lokakuun lopussa? Entä jos soittaisit tk:hon ja pyytäisit päästä verikokeeseen jos ei kotitestistä selviä että mikä on tilanne? Näin se vain taitaa olla, että jos testi ei näytä positiivista niin nega se silloin on... :( Ei siis kemiallinen eikä keskenmeno (nämä vaativat positiivisen testin) vaan ihan vaan nega. Mutta jos ovis on tullut myöhemmin, vielä on toivoa! Erityisesti koska menkat uupuvat. :) Tsemppiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aina oppii jotain uutta :D Ne voi siis laskea pois kuvioista. Kiitos tiedosta. Oviksen bongasin tikuttamalla ja kun tein vielä varuiks positiivisen ovistestin jälkeen yhen testin ni oli jo lh:t laskenu, eli sen mukaan oon tässä laskeskellut :) Tosiaan jos ei lauantaina testi näytä positiivista niin kyllä sitten ajattelin jo soitella lääkärille. Kyllähän tää nyt täytyy selvittää :) Kiitos tsempeistä!

   Poista
 4. Taatusti jännittää :) Noista pohdinnoista voinet tuulimunan ja varhaisen keskenmenon sulkea pois, sillä siitä olisi merkiksi helposti edes se haamuviiva piirtynyt. Kierrot on jatkumostaan huolimatta yksilöllisiä, eikä ole ollenkaan tavatonta sekään ettei joka kerralla ovulaatio tulekaan. Sekin voi sekottaa kiertoa. Toivotaan kuitenkin, että tässä ei oo siitä kyse, vaan et kyse on vaikka myöhemmästä irtoamisesta ja et saatte vielä viikonlopuksi hyviä uutisia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi :) Mulla on aika säännöllisen epäsäännöllinen kierto ja oonkin sen takia nyt viime kuukausina alkanut tikuttelemaan ovulaatiota ja nyt tästä kierrosta se sattui tuohon pyhäinpäivälle. Nyt on tosiaan menossa jo kp 39/31-36, että sen takiakin tässä kuumotellaan :D jos ei viikonloppuna selviä, niin varaan ajan lääkärille :) Pidetään peukkuja.

   Poista

Muistathan pysyä asiallisena :)