9. marraskuuta 2015

Tieto todellakin lisää tuskaa

-"ootsä raskaana? :D"
-"olen"

Tuon viestin saatuani, sydän jätti lyönnin välistä. Hengittäminen tuntui raskaalta ja meinasin oksentaa. Kylmä hiki tuntui niskassa. Ahdistus valtasi mieleni ja halusin vain kuolla.

Kesällä kerroin keskusteluistani Eveliinan kanssa, joka sai lääkäriltään tuomion, ettei voi saada lapsia ilman hoitoja. Eve ei halunnut uskoa lääkäriään, vaan aloitti terveellisemmät elämäntavat ja luopui samalla ehkäisystään, koska kuka nyt kumeilla jaksaa siinä kohtaa enää pelleillä. Tänään sain kuulla, että Eve näytti diagnoosilleen närhenmunat ja on kuin onkin raskaana. MIKSIIIIIIIIIIIIII!?

Eve kertoi, ettei ole vielä varma haluaako hän edes pitää lasta, jos siis kaikki menisi hyvin. Kiehuin vihasta pääni sisällä, mutta yritin olla lempeä ja muistuttaa Evelle, että tämä on hänen elämänsä tilaisuus. Sitä EI SAA jättää käyttämättä. Toivottavasti hän ymmärtää.

Nyt haluaisin käpertyä peiton alle ja itkeä silmät päästäni...

2 kommenttia:

  1. tuo tuntuu niin väärältä, että ihmiset, jotka ei halua pitää lapsiaan tai eivät todellakaan ole hyviä vanhempia, saavat lapsia sormia napsauttamalla. Itselläni on lähipiirissä nainen, jota ei ensimmäisen lapsen hoitaminen kiinnostanut, mutta kyllä vain sai heti uuden kun halusi. Sitten me, jotka olisimme mahtavia vanhempia ja haluaisimme lasta enemmän kuin mitään, ei vaan tulla raskaaksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No niimpä! Suoraan sanottuna sapettaa kuinka epäreilua elämä voi välillä olla :( Toiset saa kaiken ns. ilmaiseksi ja ei osaa arvostaa sitä, kun taas toiset ei saa mitään. En nyt kuitenkaan halua katkeroitua Eveliinan uutisen takia. Sen sijaan seuraan mielenkiinnolla miten hän päättää selviytyä tilanteestaan :) Ehkä opin siinä samalla itsekkin jotain uutta.

      Poista

Muistathan pysyä asiallisena :)