28. marraskuuta 2015

Onnea yritykseen!

Kävin tänään siellä gynekologisessa tarkastuksessa. Nolottaa hieman myöntää, mutta se oli siis minun ensimmäinen gynekäynti, jos ei papa-seulaa lasketa.

Ensikerta saattaa usein jännittää, mutta minä en malttanut odottaa, että pääsen ns. ammattilaisen käsiin. Varasin ajan netistä yksityiselle ja vieläpä googlettelin kyseisen lääkärin etukäteen. Löysin hyvin vähän tietoa kyseisestä lääkäristä, mutta menin silti luottavaisin mielin. Ja hän olikin aivan super ihana. Tosi mukava ja ymmärtäväinen. Olin aluksi vähän hoomoilasena, että miksikäs mä nyt tulinkaan tänne, mutta päräytin sitten heti ensalkuun, että perheenlisäys olisi suunnitelmissa ja siitähän se keskustelu sitten avautui.

Perushaastattelun jälkeen tehtiin tutkimukset ja kaikki tuntui olevan kunnossa. Ei mitään mainittavaa. Kaikki oli just niinkuin pitääkin. Loistavaa! Sain heti uutta pontta lastentekohommiin :D

Kyselin hieman, että miltä tuo kiertoni vaikuttaa, kun se on kuitenkin sen 31-40 päivää ja hän sanoi vain, että ei vielä mitään huolestuttavaa, kun vuoto on vielä ihan normaali. Ei ylimääräistä tiputtelua tai muuta vastaavaa. "Kypsymisvaihe" vain sattuu olemaan minulla vähän pidempi. Koska mitään huolestuttavaa ei tuntunut olevan, niin en myöskään ottanut sitä ultratutkimusta, koska se on hieman turhan tyyris, jos ei ole mitään selkeitä oireita.

Lopulta gynekologi vain suositteli foolihapon ottamista jo ennakkoon ennen raskautta ja toivotti onnea yritykseen! :)

Vaikka olemmekin olleet ilman ehkäisyä jo yli vuoden, niin en silti koe aktiivista yrittämistä olleen takana vielä tarpeeksi. On ollut kiertoja, joissa en ole seurannut ovulaatiotani tai kiertoja, joissa ei ole kiireiden takia peitto heilunut juuri ovulaation aikaan jne.

Nyt lähdenkin taas uusin eväin yritykseen! Ovistestit käyttöön, lisään hieman liikuntaa, jos se vaikka lyhentäisi tuota kiertoa jotenkin, sekä paras osuus; lisää puuhastelua makkarin puolella!! ;D

Tsemppiä kaikille!

8 kommenttia:

 1. Mitä sinulle siis tehtiin, jos ei ultrattu tai siis mitä ne tutkimukset olivat? Oliko jotain verikokeita tai muita mitä otettiin? Kiva kuulla että käynnistä jäi positiivinen kokemus. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyseessä siis ihan tavallinen gynekäynti. Tutki paikat ja mitään tulehduksia ei esim. ollut. Munasarjat löytyi ja mitään kipuja ei ilmennyt missään. Ei siis tehty vielä mitään verikokeita tms. Tarkempiin tutkimukseen mennään sitten keväällä, jos mitään ei ole siihen mennessä tapahtunut :) Edistystä kuitenkin tämäkin.

   Poista
 2. Ihana kuulla ettei mitään estettä raskautumiseen pitäisi olla! Pienoinen vain antaa odotuttaa itseään! Keskityt täysin siemauksin tuleviin häihin niin eiköhän se pienokainenkin jo ilmoita tulostaan <3 itse en koskaan tikuttanut ovista, niin paljon olen kuullut kuinka ne eivät näytä yhtään mitään! Uskon vakaasti siihen että kun ihminen on onnellisimmillaan ja elää vähempi stressaavaa elämää niin silloin onnistuu tämäkin tavoite paremmin <3 tsemppiä hirmuisesti ja ihanaa että lääkäri käynti sai mielen kohenemaan <3 *halaus*

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä haluan myös uskoa siihen, että onnellisuus auttaa, kun ollaan luomassa uutta elämää :) ja vaikkei lasta kuuluisikaan, niin on hyvä oppia myös olemaan onnellinen pettymyksistäkin huolimatta. Edetään nyt asia kerrallaan ja nautitaan jokaisesta hetkestä, mitä elämä tuo tullessaan :)

   Poista
 3. Ootpa ihanan positiivisella otteella tässä jutussa. :) Oon kans miettinyt tota että millä perusteella vuoden yrittäminen määritellään. Onko se todella yrittämällä yrittämistä ovistestejä myöden, vai vaan ehkäisytöntä olemista jossa ei vältellä seksiä ovulaatioaikaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih yritän olla mahdollisimman positiivinen, niin ei ainakaan voi sitten siitä johtua lapsettomuus :D Ja siis jos ihan tarkkoja ollaan niin kyllähän ilman ehkäisyäkin voi välttää raskaaksi tulemisen jos ei vaan harrasta ovulaation aikaan seksiä. Niitä on sellaisia jotain laitteita, joilla päivittäin seurataan ilmeisesti LH-arvoja ja se on ilmeisesti ihan ehkäisykeino sekin :D Vaikka laskenkin jokaisen ehkäisyttömän kieron yrityskerraksi, niin se ei välttämättä tarkoita, että siinä kierrossa ollaan yrittämällä yritetty ajoittaa yhdynnät oikein. Meillä kun ei ole juurikaan viikkoa pidempää taukoa yhdynnöissä ollut, niin käytännössä kai raskautuminen on aina mahdollista :)

   Poista
 4. Ultra olisi ehkä kannattanut ottaa että olisi nähnyt munasarjojen tilanteen, ettei ole monirarkkulaisuutta tms. Tai siis jos käynnin syy on ollut se että raskautumisessa kestää niin ultra on ihan perustutkimus... Toisaalta sulla on ikää vielä sen verran alle 30 että mitään tulipalokiirettä tarkempiin tutkimuksiin ei ole, ja ihan rauhassa voi vielä yrittää. Itse olen hätäillyt liikaakiin eikä siitä lopulta mitään hyötyä ollut, tutkimus- ja hoitorumban jälkeen raskaus alkoi luomuna siitä kierrosta kun "ei edes yritetty" :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että hoidoista huolimatta alkoi vielä ihan luomuraskaus :) Kyseessä oli ihan perus gynetarkastus, kun en ollut aiemmin käynyt, niin ei tehty sen kummempia kokeita. En siis ottanut puheeksi ollenkaan tätä ns. lapsettomuutta. Mulla ei ole oikeastaan mikään kiire saada lasta, vaikkakin haluankin sitä jo kovasti. Vielä toistaiseksi olen vielä hyvillä mielin yrittämässä luomuraskautumista, mutta vuoden vaihtuessa voi olla jo toinen ääni kellossa :D katotaan mitä uusi vuosi tuo tullessaan. Toivottavasti paljon hyvää.

   Poista

Muistathan pysyä asiallisena :)