30. marraskuuta 2015

Yrityskerta 14?

Sain hyvän, ajatuksia herättävän, kommentin nimimerkiltä Tammen Terho. Kommentissa oli mainittu, että millä perusteella vuoden yrittäminen määritellään? Mietin itseasiassa ihan samaa asiaa, kun kävin lauantaina siellä gynellä ja hän sanoi, että "vuoden yrittämisen jälkeen kannattaa tulla uudestaan tutkituttamaan, että mistä voisi johtua ettei raskautta ole tapahtunut". No minä en siinä kohtaa vielä kehdannut sanoa, että itseasiassa ollaan jätetty ehkäisy pois jo yli vuosi sitten, koska aloin tosissani miettimään, että ollaanko me oikeasti yritetty raskautua kaikkina näinä vuoden aikana tapahtuneina kiertoina.

Voin ihan suoraan sanoa, että ei olla. Silloin ihan alussa, kun vasta jätettiin ehkäisy pois, mulla ei ollut mitään varmaa tietoa koska ovulaatio tapahtuisi. Osasin kuitenkin aavistella joistakin oireista, että nyt saattaisi olla otollinen aika jne. Huomasin kuitenkin aika pian, että olin ajoituksissani väärässä. Olin suoraansanottuna etuajassa. Tulkitsin oireitani niin, että oletin ovulaation olleen juuri tapahtumassa, kun oikeasti se olikin vasta tulossa. Huomasin tuon tosiasian silloin, kun tein ensimmäisiä ovulaatiotestejä. Ensimmäisen positiivisen ovulaatiotestin tehtyäni, yrityksiä oli takana jo kuusi, eli puolisen vuotta(kiertoni on noin 5 viikkoa) oli kulunut ihan tuosta vain. Tuon ensimmäisen ihka oikean ovulaatiobongauksen jälkeen yrityskertoja on ollut toiset kuusi, joista vain kahdessa kierrossa olen tikuttanut ovulaation ajankohdan.

Voinko siis ihan rehellisesti todeta, että yritystä on takana jo yli vuosi? Riippuu vähän näkökulmasta, mutta itse olen vielä sitä mieltä, että oikeata yrittämistä ei ole vielä tarpeeksi takana mennäksemme hoitoihin. Vaikka meillä harvemmin on edes viikon pituista taukoa yhdynnöistä, niin aina ei voi osua ajoituksissa kohilleen.

Niinpä en aio vielä heittää kirvestä kaivoon, vaan pidän mieleni positiivisena :) Toivottavasti muutkin "yrittäjät" jaksavat pysyä positiivisena, koska vielä on toivoa!

8 kommenttia:

 1. Uskoisin, että kun puhutaan, että vuoden yrittämisen jälkeen olisi syytä hakeutua tutkimuksiin, tarkoitetaan kalenterivuotta. Uskoisin myös, että aika moni yrittäjä ei käytä ovistikkuja, eli periaatteessa oviksen tunnistaminen ei vaikuta tutkimuksiin hakeutumiseen. Samoin ajattelisin myös yhdynnästä, se riittää jos harrasta seksiä 1-2 kertaa viikossa, eivät lääkärit odota että vuoden ajan täytyy aina olla ovis tiedossa ja oikeaan aikaan liikkeellä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toki noin niinkuin lääkärin näkökulmasta yrittämistä on kulunut jo vuosi :D mutta noin niinkuin omasta näkövinkkelistä ei tunnu yhtään siltä että oltais oikeesti yritetty jo vuosi. Vähän vaikea selittää mitä tarkoitan, mutta en nyt haluais aiheuttaa ittelleni turhaa stressiä sillä, että kyllähän nyt luonnon mukaan jotain olis jo pitänyt tapahtua... niinkuin joillain onnekkailla se tapahtuu ykkösellä. Mutta vielähän tässä on erilaisia jippoja käyttämättä :)

   Poista
 2. Jos tuntuu siltä, että voi vielä hyvillä mielin yrittää, niin kannattaahan sitä vielä muutama kierto katsella, vaikka periaatteessa voisikin jo tutkimuksiin lähteä. :) Me mentiin tutkimukseen jo ennen vuoden täyttymistä, koska oltiin melko varmoja, ettei kaikki ole kunnossa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vielä ainakin toistaiseksi mennään hyvillä mielillä :) Sitten kunhan vuosi vaihtuu, niin voi olla että mieli muuttuu :D Katotaan mitä uusi vuosi tuo tullessaan.

   Poista
 3. Ihailen kärsivällisyyttäsi, vaikka toisaalta en ymmärrä miksi ihmeessä et jo halua hoitoihin? Itse en malttanut odottaa yhtään enempää kuin sen yhden vuoden ennen kuin hakeuduimme hoitoon. Onneksi hakeuduimme ajoissa, koska meidän vaivaan löytyi erittäin helppo ja toimiva ratkaisu (hormoni) jonka avulla tulinkin raskaaksi sitten heti seuraavasta kierrosta, Tuohon vuoteen kyllä mahtui kiertoja jolloin otettin käyttöön greippimehut, ovistikut ja punaviinit ja myös sellaisia kiertoja joissa ei katsottu kalenteriin eikä liiemmin mietitty milloin sitä jaksaisi harrastaa seksiä.Lääkärin mukaan jos ei käytä ehkäisyä ja seksiä harrastetaan edes muutaman kerran viikossa lasketaan se yrityskierrokseksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Asiaan voi vaikuttaa jo aika paljolti se, että en mielelläni hakeudu lääkäriin ellei ole jotain vaivoja. Jo tuon kynnyksen yli pääseminen tuntuu vaikealta, mutta jotenkin olen vielä positiivisilla mielin, että maltan vielä hoitoihin hakeutumista. Toki kun vuosi vaihtuu, voi mieli myös muuttua. Uusi vuosi ja uudet kujeet :)

   Poista
 4. Mun mielestä sen on jo "yrittämistä" kun jättää ehkäisyn pois. Ja jos siitä ei vuoden kuluttua ole raskautunut, niin jotain on vialla - tutkimuksiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tottahan se toki on :) se onkin sitten seuraavana to do-listalla.

   Poista

Muistathan pysyä asiallisena :)