9. tammikuuta 2016

Hymynaama

Tänään kävin taas gynellä ja oli kyllä varsin mielenkiintoinen käynti. Kerroin omituisesta tiputteluvuodostani ja gyne heti ehdottikin ultrausta. Noh, sehän sopi minulle paremmin kuin hyvin. Omaksi yllätyksekseni sieltä löytyikin 20mm johtofollikkeli vasemmasta munasarjasta. Ovulaatio oli siis vasta tapahtumassa!! Sovittiin, että teen kotona vielä ovistestailua LH-huipun bongaamiseksi ja jos testi näyttää positiivista, niin 7 vrk siitä otetaan progesteronin mittausta varten verikokeet. Lisäksi, jos nyt en sattumalta tule raskaaksi, niin otetaan kierron alussa uudestaan kokeet kaikista muista hormoneista. Iih olen ihan into piukeena, kun pian alkaa selviämään enemmän meikän kehon toiminnasta :D

Ultrassa muuten selvisi myös, että oikea munasarja näytti PCO tyyppiseltä, mutta ei täytä sen kriteerejä, että olisi selkeästi PCO. Onneksi olen jo hieman lukenut aiheesta, niin en ottanut tuosta tiedosta sen suurempaa stressiä.

Noh kotiin päästyä päätin sitten tehdä vielä yhden ovulaatiotestin.


Ja hymynaamahan sieltä sitten pärähti ruutuun!! Mieletöntä! Kuinka täpinöissä voikaan olla jostain positiivisesta ovistestista :D

Hyppelehdin hymynaamani kanssa mieheni luokse ja ei mennyt kuin hetki, kun pistettiin lakanat oikein kunnolla solmuun ;)

P.S. Nyt on kp 24

6 kommenttia:

  1. Voi kuinka niin toivonkaan että teillä pian tärppäisi ^_^ <3 Mutta hienoa että tutkitaan ja otetaan kokeita, että saataisiin selville jos mahdollisesti jotain häikkää sattuisi olla!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos, minäkin niin toivoisin. En usko, että tässä kierrossa välttämättä vielä tärppää, mutta ehkä kuitenkin vielä lähitulevaisuudessa :)

      Poista
  2. Huippu juttu et sait käytyä gynellä ja ihana uutinen, et oviskin bongattu...mulle tuli jotenkin ihan sellainen olo, että entä jos tää olis se teidän plussakierto vihdoinkin :)

    Ikävää tietysti lukea PCO löydöksestä mutta onneksi PCO:n kanssa ei tarvii toivoa menettää. Tiedän useammankin jolla on raskaus saanut alkunsa pcon kanssa kunhan on saanut hiukan lääkkeellistä apua :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi, kumpa olisikin :) Pidetään peukkuja!

      Varsinaista PCO:ta ei todettu, vaan oikea munasarja oli PCO-tyyppinen, eli pientä helminauhamaista muodostumista munasarjan ympärillä, mutta kriteerit PCO:hon eivät täyttyneet. Luultavasti tuo on vaan syy sille miksi kiertoni on normaalia vähän pidempi. En ota tuosta stressiä. Esimerkiksi ystäväni Eve, josta olen kertonut aiemmin on saanut ns. PCO tuomion ja on nyt parhaillaan raskaana :)

      Poista
  3. Joo siis näil munki ystävillä oli juuri pco-tyyppiisyyttä mutta eivät saaneet diagnosia ja gyne oli sanonut että usein sen tyyppiset munasarjat/munasarja ovat vain hidaste mutta ei ollenkaan este raskaudelle.

    Tiedän että osa kavereistani joilla tämä vaiva on ovat syöneet ainakin terolut kuurin ja tulleet heti raskaaksi sen jälkeen. Yhden parin myös tiedän, jossa naisella oli hiukan pcomaisuutta munasarjassa ja olivat yrittäneet luomusti 4 v mutta ei ollut tärpännyt ja vihdoin oli ottanut kuurin teroluteja ja heti raskaana :) eli toivoa ei todellakaan kannata heittää hukkaan! Ja useammalla ystävistäni joilla pcomaisuutta munasarjassa niin saivat toisen lapsen alulle luomusti aika piankin eli auttaakohan yksi raskaus sitten raskautumaan nopeammin vastaisuudessa tiedä häntä mutta pco on tosi yleinen ja helposti lääkkeillä hoidettavissa kun raskaus toiveissa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen hiemkan itsekkin yllättynyt kuinka yleinen vaiva tuo PCO oikein onkaan. Ja onneksi tosiaan vaan hidaste eikä niinkään este :) Olen menossa verikokeisiin perjantaina, missä mitataan progesteroni ja jos siinä huomataan jotain häikkää, niin ehkä itsekkin saan terolut kuurin. Ymmärtääkseni Terolut on juurikin keinotekoinen progesteronivalmiste, joka auttaa sitten jos sitä vajetta havaitaan. Katsotaan miten käy :)

      Poista

Muistathan pysyä asiallisena :)