24. tammikuuta 2016

Dpo 14

Heräsin tänään vasta klo 8.30, vaikka menin eilen jo kympin jälkeen nukkumaan. Nukuin tosi sikeästi ja näin selkeitä uniakin. Näin unta ruuasta :D Mittasin taas tavalliseen tapaan lämmön ja se näytti olevan yhä 36.67. Sama kuin eilen siis. Vähän laskussa, mutta ei vielä romahtanut kokonaan. Ajattelin, että jospa mä sitten teen sen mun hartaudella säästetyn testin. Jospa se kertois mulle hyviä uutisia. Jospa se on sen tehtävä, kun olen sitä niin sinnikkäästi säästänyt.

Noh pissasin perinteisesti tikkuun ja laitoin sen odottamaan tason päälle. Ruudussa vilkkuva tiimalasi kertoi testin onnistuneen ja nyt vaan odoteltaisiin tulosta. Pian huomasin tuloksen tulleen ruudulle. Nostin testin käsiini ja katselin tarkemmin. Tulos: Not pregnant.

Se siitä testistä. Päähäni rynnisti samantien ajatus, alkoiko mun menkat nyt sitten? Pyyhin, mutta vielä ei ilmestynyt verta paperiin. Mahassa tuntuu hyvin pientä vihlontaa lantion seudulla, mutta ei muuta. Ei mitään oiretta. Ei yhtikäs mitään. Tänään ne varmasti kuitenkin alkaa. Olen sata varma.

Sain eilen viestin gynekologiltani. Progesteronitestin tulokset olivat tulleet. Tulokseni oli 47 eli oikein hyvä. Etsin netistä viitearvot tuohon luteaalivaiheeseen ja se oli 9,5-63,6 nmol/l. Nyt odotellaan sitten sitä, että menkat alkaa ja pääsen ottamaan lisää hormonitestejä.

En nyt siis aio vaipua masennukseen taas jälleen kerran tulleesta negatiivisesta tuloksesta. Ollaanhan tässä jo selvittelemässä mistä johtuu ja kuinka me voidaan parantaa meidän mahdollisuuksia. Ollaan kuitenkin menossa kokoajan eteenpäin, eikä junnata enää paikoillaan.

Baby steps...

8 kommenttia:

  1. Todellakaan nyt ei lannistuta. Sä olet rohkea, että olet ottanut ekan askeleen ja hakenut apua lääkäriltä :)
    Jos sulla se PCO on lievänä niin todellakaan se ei ole este raskaudelle :) mä uskon että kyllä pian ne positiiviset uutiset tulee teille

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon ihanasta kommentistasi :) Toivotaan parasta.

      Poista
  2. Moi, itseltänikin on tässä kierrossa mitattu tuo keltarauhahormoni, ja se oli minulla 22 eli ilmeisesti olen ovuloinut, mutta silti tulos on alakanttiin. (Kuulemma pitäisi olla 25, jotta keltarauhanen toimisi normaalisti). Sinulla on ollut oikein hieno luku tuo 47!! Kertokaas muut, oletteko samaa mieltä kanssani tuosta keltarauhaseni vähyydestä? Vaikuttaako raskaaksi tulemiseen?
    Kannattaisi muuten ehdottomasti testauttaa miehen sperma, niin saa sen varmuuden sitten siitäkin.
    Tsemppiä sinulle seuraaviin verikokeisiin, samassa veneessä ollaan :)
    T. Viltsu

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon kommentistasi Viltsu :) Olisin myös kiinnostunut kuulemaan muitten tuloksia tuosta keltarauhashormonista. Sperman testaus on ehdottomasti seuraavaksi edessä ja olenkin siitä jo miehelleni puhunut :) Askel kerrallaan eteenpäin :) Tsemppiä myös teille tutkimuksiin.

      Poista
  3. No voi harmi! Kuulosti niin lupaavalta kun ovulaatio oli lääkärilläkin jo huomattu! Kannattaisiko teillä myös miehen käydä tutkittavana, jos sitä ei ole tehty? Itseä jossain vaiheessa harmitti kun ei menty aiemmin tutkimuksiin. Itse jopa mietin jälkikäteen, että olisi pitänyt käydä ottamassa perustutkimukset vaikka yksityisellä heti kun aloimme yrittämään, meidän viat olisi osittain ainakin huomattu heti. Mutta eihän sitä sellaista tule ajateltua automaattisesti, että homma voikin olla hankalaa. Tutkimuksista tulee kyllä stressiä joka tapauksessa ja teillä taisi olla häätkin tulossa, joten ehtiihän tuota. Kun olette niin nuoriakin vielä. Tsemppiä joka tapauksessa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon kommentistasi :) Noh nyt kävi näin, mutta vielä ei olla menetetty toivoa. Askel kerrallaan eteenpäin ja olen jo puhunut asiasta miehenkin kanssa, että seuraavaksi sitten otetaan hänetkin mukaan tutkimuksiin :) Tsemppiä teillekkin!

      Poista
  4. Jep, mäki ehdottomasti komppaan miehen siittöiden tutkimusta, vaikka ette vielä varsinaisesti aloittaisikaan lapsettomuustutkimuksia muuten.

    Vaikka näin "maallikkona" se sun pco-tyyppisyys munasarjoissa kuulostaa ehkä eniten raskautta hidastavalta tekijältä, mutta ehdottomasti suosittelen siemennesteiden tutkimusta vaikka ihan vaan ykistyisellä. Ei maksa kauheesti ja aika nopeesti saa tulokset.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo gynekin otti asian puheeksi jo viimeksi ja olemme siitä myös mieheni kanssa puhuneet. Onneksi mieheni on tässä jo satasella mukana ja lupasi "uhrautua" tasapuolisuuden nimissä :D

      Tuo pco-tyyppisyys on todennäköisesti syy epäsäännölliseen kiertooni ja oviksen bongauksen kannalta vaikeuttanut tärppäämistä, mutta en usko sen olevan muuta kuin pieni hidaste matkassa. Ainakin progesteroniarvo näytti ihan hyvältä. Vielä otetaan muutama muu hormonitesti ja sitten siirrytään niihin miehen perustutkimuksiin :)

      Poista

Muistathan pysyä asiallisena :)