29. tammikuuta 2016

Tutkimuksien ensiaskelia

Tänään kävin taas luovuttamassa verta testejä varten. Sain hetki sitten viestin sähköpostiini, että tulokset ovat tulleet. Nyt jo! Olen käynyt nyt Mehiläisellä ja näin ollen minulla on myös pääsy omaMehiläinen-palveluun, josta pääsen lukemaan omaa hoitohistoriaani ja verikokeitteni tuloksia.

Tänään testattiin siis tyreotropiini, lutenisoiva hormoni, prolaktiini ja follikkelia stimuloiva hormoni. Valitettavasti tuonne omaMehiläiseen ei ole kirjautunut kuin tuon tyreotropiinin tulokset, koska ilmeisesti muut pitää kysyä suoraan lääkäriltä.

Tyreotropiini eli TSH on siis nyt se hormoni joka säätelee kilpirauhasen toimintaa. Siinä tiputtelukierrossahan aloin epäilemään omaa kilpirauhasen toimintaani ja odotinkin jännityksellä, että selviääkö tästä jotain. Noh tulos oli 1,5 mU/l eli viitearvoissa (0,5-3,6 mU/l) ollaan. Sen osalta kaikki vaikuttaisi olevan siis kunnossa.

Noh muiden tuloksista en ole vielä soittanut lääkärilleni, joten niihin palaan vielä myöhemmin, mutta kiva kuulla, ettei ainakaan kilpirauhasessa ole nyt mitään vikaa.

Kuukautiset alkaa olla viimeistä pisaraa vaille loppu ja sitten saa taas nauttia niin ihanasta normaalitilasta. Ah ihanaa, kunnes saa taas alkaa jännäilemään ovulaation ajankohtaa ja sen bongattua alkaa taas piinapäivät. Argh. Miksi mä elän nykyään vaan kierrosta kiertoon. Onko joku jo keksinyt miten vauvakuumeilun saa käännettyä pois päältä??

Noh vaikka vauvakuume vielä vaivaakin, niin on mulla jo tiedossa tosi kiireinen ja vilkas kevät. Eveliina sitten päätti pyytää minua kaasoksi ja nyt sitten hirveellä kiireellä pitäis järkätä polttarit ja muut hässäkät. Samalla itse yritän suunnitella omaa hääpäiväämme. Mitään häitähän ei siis tule, mutta koska perheemme osaavat olla niin piinaavia, niin päätimme järjestää kuitenkin edes pienet kakkukahvit heidän mielenterveytensä vuoksi :D Samalla tietysti olis tarkoitus kutsua myös kaverit kakkukahveille ja kohtahan meillä onkin jo kokonaiset häät pystyssä. No joo koitetaan pysyä mahdollisimman minimissä. Pääasia, että pääsemme nauttimaan ihanasta hemmottelulomasta hääyömme kunniaksi ♥

Tällä viikolla tosiaan täytin taas vuosia. Mitä lähempänä kolmeakymppiä ollaan sitä masentavampaa on olla lapseton. Tai siltä minusta nyt ainakin tuntuu. Laskin jo kauhuissani, että minulla noin 30 kiertoa enää jäljellä, joista mahdollinen pienokaisemme voisi alkaa, ennen kuin täytän taas pyöreitä. Pahimmassa tapauksessa vielä vähemmän, jos kierrot päättää yhtäkkiä venyä. Eihän se toki mitään tarkoita. Vielähän lapsia saa kolmenkympin jälkeenkin. Se on vaan se henkinen raja, minkä olen itselleni asettanut. Olen aina halunnut lapsia ennen kolmeakymppiä. Elämäni tavoite.

Päivä kerrallaan ja kierto kierrolta eteenpäin.

Katsotaan mihin päädytään.

EDIT: Sain juuri viestin lääkäriltäni ja ilmeisesti kaikki tulokset ovat viitearvojen rajoissa normaalialueella.

6 kommenttia:

  1. Mites tutkimukset nyt jatkuvat :)?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täytynee varmaankin hakeutua johonkin lapsettomuusklinikalle sperma-analyysiä varten ja sitten katsotaan miten siitä eteenpäin. Tällä hetkellä vähän hässäkkää, niin en tiedä vielä toteutusaikataulusta mitään :/

      Poista
  2. Hei!
    Pakko kysyä, että onko keliakia testattu? Itselläni lapsettomuuden syytä etsiessä paljastui keliakia, joka hoitamattonana aiheuttaa lapsettomuutta ja keskenmenoja. Kun saatiin hoitotasapainoon, niin 1,5 vuotta myöhemmin raskauduin ja sain viimein lapseni :) suosittelen testaamaan jos ei ole vielä testattu.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei! Ei ole testattu, mutta eikö keliakia oireilisi jotenkin? Miten teillä päädyttiin epäilemään moista? ja onneksi olkoon pienokaisestasi :)

      Poista
    2. Ei välttämättä oireile ulospäin mitenkään, vaikka sama tuho sisällä tapahtuukin kuin oireilevilla. Itsekin satuin lukemaan jostain lapsettomuuspalstalta kun joku kirjoitti, että kannattaa testata ja testautin poissulkeakseni sen. Mutta poissulkemisen sijasta löytyikin ko sairaus.
      Kiitos :)

      Poista
    3. Okei, täytyypä kysellä seuraavan kerran lääkäriltä asiasta :) Kiitti vinkistä.

      Poista

Muistathan pysyä asiallisena :)