7. tammikuuta 2016

Kp ??

Tänään on oletetusti kp 22. Koska viime menkat oli sen verran epänormaalit, niin en voi varmaksi sanoa, missä nyt oikeasti mennään, mutta näin nyt oletetusti. 

Olen tikutellut ovista kp 14:sta lähtien, mutta positiivista tulosta en ole saanut. Lämpöjen mukaan mahdollinen ovis on ehkä tapahtunut kp 15-16, mutta mitään sitä tietoa vahvistavia oireita ei oikeastaan ollut. Okei himot olivat suuret ja puputettua tuli paljon, mutta en huomannut selkeitä ovislimoja, mitkä yleensä huomaan ensimmäisenä. Pientä nipistelyä saatoin tuntea vasemmalla puolella, mutta eipä ollut kovin voimakasta sekään.

Noh maanantaina huomasin sitten taas pientä limansekaista verta pyyhittäessä. Kirosin samantien sen huomattuani, että voi v*ttu taas! Tässäkin kierrossa on taas näköjään jotain ufoa. Prkl! Vuoto oli kuitenkin tosi vähäistä ja loppui iltaan mennessä. Tiistaina huomasin taas pientä vaalean ruskeaa vuotoa pyyhittäessä ja oli pakko ottaa taas varmuuden vuoksi pikkuhousunsuojat käyttöön. Argh! Ärsyttävää epävarmuutta. Alkaakos ne menkat nyt sitten taas viikon tiputtelun jälkeen ja tuleeko sitä verta taas yhtä niukasti ja kivuttomasti kuin viime kierrossa?

Varasin sitten ajan gynelle ja lauantaina toivottavasti saadaan taas lisää vastauksia. Toivottavasti tällä kertaa otetaan vaikka sitten jo ne verikokeet ja ehkä mun on siitä ultrastakin pakko maksaa miljoonia, mutta nyt haluan vastauksia!

Näin jo toissa yönä ihan hirveätä painajaista, että mun menkat oli alkanut ja huomasin sen siitä kun housun lahkeesta alkoi valua hirvittävä määrä verta ja isoja hyytymäklönttejä ja sitä vaan pulppus lisää ja lisää ja lisää.... hyyyyyy. Yleensä näen unta menkoista just ennen kun ne on alkamassa, mut tuskin nyt sentään vielä.

Kauheeta. Katsotaan miten käy.

P.S. Kauhee miten tällaisten epänormaalien kiertojen jälkeen sitä melkeimpä jo kaipaa niitä normaaleja menkkoja ja jopa niitä hirveitä menkkakramppeja :D Sitä ei osaa arvostaa, ennen kun vasta sitten kun se puuttuu.

6 kommenttia:

  1. Jos menet gynelle niin ehdottomasti ultra, pelkästä sisätutkimuksesta ei oikein ole mitään hyötyä lapsettomuusasioissa. Onko teidän paikkakunnalla yksityistä lapsettomuusklinikkaa, ehkä kannattaisi varata aika suoraan sinne? Tai ainakin lapsettomuusasioihin perehtyneelle gynekologille. Labrat tulee yksityisellä aika kalliiksi, jos yritystä on takana yli vuosi kannattaa labrat pyytää terveyskeskuksen/perhesuunnitteluneuvolan kautta tai sitten lähete naistentautien polille.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Varasin nyt ajan gynelle lähinnä vaan tuon tiputteluvuodon takia. Lapsettomuusasioissa voin varata ajan perhesuunnitteluneuvolaan tjmv. Mutta tällä kertaa siis haen vaan vastauksia tuohon vuotohäiriöön :) Voihan olla, että kun saan kierron lyhyemmäksi ja säännöllisemmäksi, niin se auttaa jo raskautumaan. Tiedä häntä :)

      Poista
    2. Tiputteluvuotojenkin selvittelyyn ultra tarvitaan, siinä nähdään kohdun limakalvo, munasarjat-onko pco:ta, löytyykö (kierron vaiheesta riippuen ) kehittymässä oleva munasolu tai keltarauhanen. Sisätutkimuksesta ei pelkästään ole mitään hyötyä varsinkin kun se on juuri tehty. Voi tietty olla että gyne määrää esim. kelrarauhashormonin vain keskustelun perusteella mutta uskoisin että hän suosittelee ultraa, ei missään nimessä kannata ainakaan kieltäytyä siitä.

      Poista
    3. Kyllä, olen varautunut siihen, että ultrataan. Ainakin viimeksi se oli ihan itseni päätettävissä, että haluanko ultrausta, koska se on ykistyisellä kallista, mutta sillon se ei vielä tuntunut tärkeältä, kun ei ollut vielä mitään selkeää oiretta. Ajattelin siis ihan pyytää ultrausta oman mielenrauhan takia :)

      Poista
  2. Komppaan tuota ultraa myös! Mutta kannattaa ehdottomasti mainita gynellä että teillä on jo pian 2 vuotta aktiivista yrittämistä takana (ja kyllä, kierrot joissa ei ole käytetty ovistestejä tai kytätty hedelmällisiä päiviä ovat myös yrityskierroksia)
    Sinuna kysyisin gynen mielipidettä siitä, milloin hakeutua hoitoihin.

    Tsemppiä ja tosi hyvä että haette ammattiapua ongelmiin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Loppuvuodesta vasta tulee kaksi vuotta täyteen, mutta juu, aion mainita asiasta gynelle :) Kiitos kommentistasi.

      Poista

Muistathan pysyä asiallisena :)