25. tammikuuta 2016

Kp 1 -> Yk 16

Kunnon koodikieltä tuo otsikko :D

Tosiaan, eilen sitten alkoi pieni vuoto ja tänään se sitten voimistui ihan kunnon vuodoksi. Suoraan sanottuna kellon tarkkaan kaksi viikkoa ovulaatiosta. Nice.

Nyt jo edesmenneestä kierrosta opin paljon uutta. Ensinnäkin opin seuraamaan lämpöjä. Mulla nousi lämmöt päivää ennen ovulaatiota tai oikeestaan sinä päivänä kun tein positiivisen ovistestin. Muistan kuinka mittasin silloin samana aamuna lämmön, kun minulla oli varattuna se aika gynekologille. Ihmettelin, että olikos siinä mittauksessa tapahtunut virhe, kun yhtäkkiä lämmöt olikin noussut reilulla puolella asteella. Ultrassa sitten selvisikin, että ovulaatio oli juuri tapahtumassa. Nyt lämmöt ovat laskusuunnassa, mutta ei vielä pohjalukemissa. Tänään mittasin lämmön 36.54.

Opin myös, että ovulaatio tapahtui vasemmassa munasarjassa ja näin ollen on kai oletettavaa, että tässä kierrossa se tapahtuu sitten oikeassa munasarjassa. Mielenkiinnolla odotan, että milloin tässä kierrossa tapahtuu ovulaatio, kun olen huomannut kierroissani ihan selkeää vaihtelua. Joka toinen kierto tuntuu olevan hieman pidempi ja taas joka toinen hieman lyhyempi. Koska viime kierrossa ultrassa selvisi, että oikea munasarjani on hieman pco-tyyppinen, niin mielenkiinnolla odotan, että onko tämä nyt kuitenkin se lyhyempi kierto siitäkin huolimatta. Edellinen kierto kun venähti taas 38 päivän mittaiseksi.

Edellisessä kierrossa minulle selvisi myös, että minun keltarauhashormonin tuotannossa ei ole mitään vikaa. Tai ei ainakaan kyseisessä kierrossa ollut. Ehkä siinä edellisessä kierrossa oli jotain häikkää, kun tuli sitä tiputteluvuotoa, mut nyt kaikki on taas just niin kuin pitää. Tämän uuden kierron alettua otetaan taas verikokeita ja mitataan muita hormoneita, kuten tyreotropiini, luteinisoiva hormoni, follikkelia stimuloiva hormoni ja prolaktiini. Saa nähdä mitä niistä sitten selviää. Sitten kun nämä hormonit on selvitetty, siirrytään mahdollisesti miehen perustutkimuksiin. Tutkitaan sperma ja mietitään sitten mihin suuntaan jatketaan. Olemme mieheni kanssa jo puhuneet asiasta ja hän on onneksi ihan täysillä mukana. Tasapuolisuuden nimissä on hyvä tutkia molemmat, ennen kuin aloitetaan mitään hoitoja.

Nyt aloitetaan uusi kierto ja yrityskerta 16. Vaikka olis ollut niin kiva saada positiivinen raskaustesti synttärieni kunniaksi(täytän 27 tällä viikolla) ja ensimmäinen kolmannes olis ehtinyt just olla takanapäin meidän hääpäivänä, mutta noh aina ei voi voittaa. Ei edes joka kerta. Tässä kierrossa ajattelin kokeilla taas uusia kikkoja ja tänä aamuna otinkin ensimmäistä kertaa Royal gelee-kapselin muiden vitamiinien lisäksi.
Olen lukenut nyt jonkin verran kokemuksia tuosta kuningatarhyytelöstä ja sillä tuntuis olevan jonkun verran positiivisia vaikutuksia ovulaation kehittymiseen tai ainakin sen havannoimiseen (runsaat limat). Lisäksi näitä käyttäneillä on kuulemma ollut runsaammat kuukautiset, joten ehkäpä se vaikuttaa myös kohdun limakalvoihin hyvällä tavalla. Noh saa nähdä onko näillä minuun mitään merkitystä. Lisäksi olen nyt nautiskellut D-vitamiinia vähän runsaammalla mitalla, jos sekin alkaisi näkymään ja tuntumaan kropassa jotenkin. Raportoin toki kaikki heti tänne, kun jotain raportoitavaa ilmaantuu :)

Mutta tällaista taas tällä kertaa. Ei muuta kuin uuteen kiertoon!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Muistathan pysyä asiallisena :)