2. marraskuuta 2016

DPO 0

Tänään on siis tuo kauan odotettu ovulaatiopäivä ja olenkin jo tuntenut hieman paineen tunnetta vasemmassa muniksessa. Hassua sinänsä, että tuo edellinen raskaushan alkoi vasemmasta munasarjasta, niin tapahtuukohan ovis tässäkin kierrossa vasemmassa muniksessa vai onko tämä jotain ihmeellistä raskauden jälkituntemuksia. No samapa tuo.

Mittasin taas tuttuun ja totuttuun tapaan aamulämmön ja se näytti  36.35 astetta eli ikäänkuin pientä nousua olisi jo tapahtunut. Voinemme siis uskoa oviksen todella tapahtuneen tai ehkä tapahtuvan juuri parhaillaan. Peittoja ollaan kyllä heiluteltu parinakin päivänä jo, mutta en laita tähän kiertoon nyt mitään suuria odotuksia, vaan lataan kunnon odotukset sitten taas siihen seuraavaan lääkkeelliseen kiertoon. Iih jännää!

Mutta nyt ollaankin sitten uuden ongelman äärellä. Eli tuo tulevan kierron vasteultra-aika. Tsekkasin jo Mehiläisestä, että gyneni on paikalla vain 24. ja 28. päivä. Riippuen luteaalivaiheeni pituudesta ne osuvat joko kp 10:lle tai kp 13:lle. Eli siis jos uusi kierto alkaa jo dpo 12, niin voisin ottaa tuon aiemman ajan ja se osuisi kp 10:lle tai sitten jos kierto alkaakin vasta dpo 14, niin tuo jälkimmäinen osuisi kp 13:lle. Se ois siis just eikä melkein, mutta kumman mä nyt uskallan varata?? Mulla on vahva fiilis, että luteaalivaihe jää lyhyeksi, mutta entäs jos ei jääkkään ja silloin tuo aiempi aika olisi jo kp8 ja eihän siinä nyt ole mitään järkeä. Ää apua! Kumpikohan noin niinkuin yleensä on edes parempi aika vasteultralle? Kp 10 vai kp 13? Kokemuksia kellään?

Ei varmaan pitäis ottaa tästä nyt ylimääräistä stressiä. Voinhan mä aina koittaa ettiä jollekkin toiselle gynelle ajan, mutta tietty ainahan se on mukavempi jo tutulle hoitavalle lääkärille varata se aika, kun jollekkin ihan tuiki tuntemattomalle. Ihan salettiin, jos nyt en varaa mitään aikoja, niin parin viikon päästä siellä ei oo enää yhen yhtä aikaa vapaana. Ehkä mä odotan vielä.... tai sit varaan jomman kumman ja sit perun sen jos menee huti. Äh en mä tiedä...

Nojoo, mutta nyt ainakin ollaan taas yksi askel edempänä.

6 kommenttia:

 1. Mulla otettiin yksityisellä ultra aina kp 13. Ja ovishan oli kp16-17. Nyt klinikalla otetaan ultra kp 10. Mutta ehkä että osaa varautua siihen inssiin ja irrotuspiikin ajankohtaan? Sinuna ottaisin kp 13 kun sullakin pidempi kierto. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä jostain forumeilta kans luin, et tulee vähän niinku hukkareissu jos liian aikaisin menee, mut toisaalta kun ei tiedä jos tän kierron lutis jää lyhyeks niin tuo aikaisempi aika voi muuttua yhtäkkiä vaikka kp 12:ksi :D Siks tää onkin niin hankalaa. Mua jo ihan jännittää, et miten clomit muhun vaikuttaa. Aikaistuuko ovis paljon, vähän vai ei yhtään :D Jännää! Tuo on kyllä niin hankalaa ennustaa etukäteen, kun periaattees mitä vaan voi sattua.

   Poista
 2. Hmm, voisinpa auttaa tuossa mietinnässä, mutta kun ei ole omaa kokemusta Clomeista. Varaa vain toinen aika äläkä mieti asiaa sitten enää kunnes se selviää ;) Mitä varten se siis tehdään? Meillä IVF-hoidoissa on paljon erilaisia ultrakäyntejä mutta ne alkaa paljon aikaisemmin kuin kp10-13. Jos seurataan follikkeleiden kokoa niin luulisi että kp8 on ihan ok, näkeehän siinä jo jotain miten ne ovat lähteneet kasvuun. Liian möhään on varmaan pahempi kuin hieman liian aikaisin.

  Itse tein tänään r-testin kuten piti, ja ihme ja kumma se oli mielestäni vihdoin negatiivinen keskenmenon jälkeen! Ehkä joku ihan tosihaalea varjo, mutta en kyllä ole varma edes, joten lasken negatiiviseksi. Harvoin sellaisesta näin ilahtuu ;) Ja samalla, kun ovistuntemukset olivat niin kovia, niin tein ovistestin, joka oli kirkuvanpunainen. Todella ihmeellistä mielestäni että ovulaatio on ollut tuloillaan samaan aikaan kun raskaushormonia on vielä ollut kropassa... Ehkä tämä ei ole oikea ovulaatio vaan LH vain nousee, mutta kai se on jokin osoitus että kroppa alkaa taas normalisoitua ja toimia. Ja sehän olisi mukavaa :)

  AIka samoissa siis mennään taas, mutta meidän pitää odottaa hoitoja. Toivottavasti päästään pian taas yrittämään!
  Oletko muuten käynyt missään juttelemassa keskenmenoista? Miten olet jaksanut..? Minulla tuntuu välillä tosi raskaalta tämä vuosien yrittäminen ja epäonnistuminen... -H

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on se clomikuuri kp 3-7, joten tuo kp 8 on sen takia vähän ehkä liian aikaisin, mutta jospa mä nyt varaan toisen noista ajoista ja katotaan sitten joutuuko perumaan tai muuttamaan :) Clomikierroissa on tärkeää seurantaultra, koska siinä on monikkoraskauden riski. Siksi on kuitenkin parempi ultrata hyvissä ajoin ennen ovista, kuin että se menisi vahingossa ohi. Jos ultrassa näyttää siltä, että tulee liikaa munasoluja, niin tulee yhdyntäkielto :(
   Jes hyvä, että hommat alkaa sullakin viimein edistyä :) Muistan ekasta km:sta kun iloitsin myös negatestistä :D Toivottavasti tuo ovisplussa on merkki oviksesta eikä raskaushormonista. Olen nimittäin monesti raskaustestin tehdessä testannut myös ovistestillä ja silloin siihen on tullut ihan kirkuvan punainen testiviiva. Kannattaa testailla vielä seuraavana päivänä uudestaan, että viiva alkaa haalistumaan, niin tietää että kyse on oviksesta. Ja jos lämpöjä seurailet, niin lämmön nousu kertoo myös tapahtuneesta oviksesta :)
   Onko teillä ollut vielä seuraavien hoitojen suunnittelukäyntiä? Milloin teillä alkaa uusi IVF-kierto?
   Mä en ole käynyt missään ammattilaisella tai lääkärillä puhumassa keskenmenoista. Gyneltä utelin kauheasti, että mikä siihen olisi voinut vaikuttaa, mutta tosiaan voi olla ihan vaan kyse huonosta tuurista. Olen myös parille ystävälleni avautunut tuntemuksistani ja he ovat osanneet olla tosi suuri lohtu minulle. Eräs kätilöystäväni on ollut myös suuri tuki tällä yrittämisen taipaleella :) Se matka on ollut pitkä ja raskas, mutta en vielä haluaisi menettää toivoani. Tästä blogista on myös tullut todella suuri tuki minulle, kun olen saanut niin paljon ihania lukijoita :) Kyllä me vielä ne pienet kääröt syliin saadaan! ♥

   Poista
  2. Aivan, niinhän se Clomien kanssa olikin. Mutta edelleen, varmaan mieluummin hieman liian aikaisin kuin myöhään. Moni ehkä ajattelee että ois vain kiva saada kaksoset tms, mutta sehän on aina riskiraskaus sekä äidille että vauvoille, tai joku nelosraskaus missä yksi kuolee kohtuun tms ei vamaankaan olisi kenenkään mielestä ihanaa vain. Näin oma lääkäri on ainakin perustellut asiaa. Varaisin siis sen aiemman ultran, ja yrittäisin muuttaa sitten jos siltä alkaa näyttää ;)
   Ja olet varmaan oikeassa, että minulla voi myös olla vain viimeiset raskaushormonit eikä ovis.. Silti mulla on tyypilliset ovislimat ja toispuoleista painetta vatsalla, näitä ei koskaan muulloin kuin oviksen aikaan tule. Who knows.. Ollaan kuitenkin vuosia yritetty luomuna onnistumatta, joten yksi ovulaatio sinne tänne ei sinänsä nostata onnistumistoiveita, mutta viittaisi vain kierron toimimiseen taas. Meiltä ei siis mitään vikaa ole löydetty, ovis tulee ja kaikki arvot sun muut ovat mallillaan.
   Päästään uuteen yritykseen kunhan uusi kierto alkaa, kunhan se alkaa niin ettei kriittiset päivät osu jouluun tai meidän lomamatkaan tms... Yksityisellä on se hyvä että hoitoon pääsee joustavasti silloin kun haluaa, ei tarvii jonottaa hoitoja tai suunnittelukäyntejä tms. Lääkäri toki vahvisti, että voidaan heti jatkaa hoitoja kunhan kuukautiset alkaa ja testi on nega.
   Samoin minulle anonyymi tuki netissä on todella arvokasta... Harva ystävä tietää, eikä kukaan ulkopuolinen, joka ei ole lapsettomuutta tai keskenmenoja kokenut, voi varmaan koskan täysin ymmärtää tätä elämää ja näitä tuntemuksia. Kiitos kun pidät blogia siis! Olen varma että tästä on monelle tärkeää vertaistukea! Ja saadaanhan me ne kääröt syliin, pakko uskoa!:) -H

   Poista
  3. Toivotaan, että kyseessä olis kuitenkin ovis, niin pääset pikimiten myös uuteen kiertoon :) Vaikka toivo luomuplussasta oliskin jo kadonnut, niin ainahan sitä sanotaan, että keskenmenon jälkeen raskautuu helpommin ;) Hyvä kuitenkin, että pääsette heti uuteen yritykseen, kun teille vain sopii.
   Kiitos paljon ihanista sanoistasi ♥ On ilo olla avuksi :)

   Poista

Muistathan pysyä asiallisena :)