29. joulukuuta 2015

(epä)toivoa herättämässä

Mun mielialat vaihtelee päivittäin. Tällä hetkellä tuntuu taas siltä, että olenkohan sittenkin raskaana. Varmaan lukijoitakin jo alkaa ärsyttää nämä mun päivittäin vaihtelevat tuntemukset :D "Koita nyt jo päättää!!"

Tänään on taas ollut menkkatuntemuksia vatsassa. Joka kerta saa vessassa käydessä jännittää, että alkoikos ne menkat nyt sittenkin. Ei kuitenkaan. Ei minkäänlaista vuotoa näkyvissä.

Olen alkanut etsimään taas vertaistukea vauvafoorumeilta hakusanoilla "menkat myöhässä testi negatiivinen". Löysin paljonkin kommentteja, joissa menkat ovat saattaneet olla jopa viikonkin myöhässä ja testi on näyttänyt vielä negatiivista, mutta kuitenkin lopulta plussanneet. Näitä lukiessani, toivo alkoi taas heräilemään mielessäni. Eikös se niin ole, että "niin kauan on toivoa, kun menkat ei ole vielä alkaneet". Toisaalta, enhän mä tiedä ihan satavarmaksi, että koska se ovulaatio nyt oikeasti tapaihtuikaan. Löysin myös paljon erilaisia oireita, joihin pystyin samaistumaan. Voi jospa sittenkin.

Tällä hetkellä pystyn samaistumaan ainakin seuraaviin oireisiin:
• menkkamaiset kivut
• väsymys
• arat rinnat
• lievää huimausta
• runsas valkovuoto
• voimistunut hajuaisti

Joululomalla jo huomasin, että olen kokoajan väsynyt. Toki kävimme miltei joka päivä jossain kylillä, mutta kyllä nyt lomalla yleensä on tullut oltua paljon levänneempi, kuin arkena. Rinnat tuntuu päivä päivältä piukemmilta ehkä jopa turvonneilta ja kovilta. Tuo lievä huimaus on uusi oire. En osaa sanoa mistä johtuu, kun se vaan tulee ja menee ihan satunnaisesti. Mites sitten tuo valkovuoto. Mieskin totesi, että olipas varsinainen liukkaan kelin varoitus päällä :D Oletin, että ovulaatioko sieltä on tuloillaan, mutta foorumeita lueskeltuani, sehän taitaakin olla myös raskausoire. Kaikkee sitä oppii. Ja sitten vielä tuo hajuaisti homma. Väittäisin edelleen sen olevan jostain syystä voimistunut, nimittäin kun olin vessassa ja haistoin kun mieheni alkoi keittiössä leikkaamaan salaattia. Vai, että ihan salaattia! Just joo.

No mutta liekö ovat sitten niitä raskausoireita vaiko kenties PMS oireita? Toivottavasti se selviää pian.

11 kommenttia:

  1. Kun olin ensimmäistä kertaa raskaana en todellakaan tiennyt sitä. Muistan kulkeneeni noin viikon kuukautisside housuissa kun olin ihan varma että ne alkaa. Olo oli just sellainen. Nuo muutkin sun oireet on kyllä ihan suoraan oppikirjasta :D Toivon todella että yllätys olisi positiivinen :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha joo en minäkään uskalla luopua pikkuhousunsuojasta ennen kuin joko menkat alkaa tai testi näyttää positiivista. Toivotaan todella sitä jälkimmäistä :)

      Poista
  2. Toivon kovasti plussauutisia sulle :) mutta kannattaa kuitenkin se testi tehdä vaikka jo huomenna aamulla ja uusua siitä parin päivän päästä niin ei tarvitse turhia jännitellä :) itse olen saanut pelkällä toiveajattelulla ja jännityksellä menkkoja myöhästettyä montakin viikkoa vaikken raskaana ollut :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Plussaa toivoisin minäkin, mutta ongelmahan tässä on se, että en tiedä mikä kiertopäivä nyt on menossa. En siis tiedä oliko aiemmin tapahtunut tiputteluvuoto menkat vai jotain muuta. En siis ihan satavarmaksi tiedä onko menkat myöhässä vai ei :D En pahemmin stressaile tämän asian kanssa tai jos stressiä on ilmassa ni se on tullut jostain ihan muusta kuin tästä. Rustailen tänne blogiini kaikki pienimmätkin mahdolliset oireet, niin voin sitten seuraavissa kierroissa todeta joidenkin oireiden olevan vain pelkkää mielikuvituksen tuotetta :D Kyllä tämä tästä.

      Poista
  3. Kannattaa myös muistaa se, että jos on raskaana mutta raskaus ei vielä näy edes testeissä niin silloin sitä hormonia on kropassa ihan todella vähäisesti ja ne oireetkin useimmiten tulee vasta sitten, kun sitä hormoniakin on sen verran että raskaustestikin siihen reagoi. En siis halua kuitenkaan latistaa toivoasi, mutta jos joka kuukausi käy läpi suuret toiveet "entä jos entä jos" ja tätä jatkuu jo vuosia niin se voi käydä hyvin raskaaksi mielenterveydelle.

    Lääkäritkin sen sanovat, että yhtäkkiä alkaneet tiputteluvuodot tai kovat kivut voivat usein olla merkki siitä, ettei kaikki ole kunnossa ja halusi lasta tai ei niin kannattaisi kääntyä lääkärin puoleen. Muutenkin kannattaa muistaa se, että koskaan ei ole täydellinen aika lapselle ja 26-vuotiaallakaan ei ne hedelmällisimmät vuodet enää ainakaan edessä ole. Hoidotkin voivat kestää kauan, joten sinuna harkitsisin oikeasti lääkärille menoa piankin. Kommenttini varmaan kuulostaa masentavalle, mutta oikeasti toivon, että saisitte toiveenne toteen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä on yrittämistä takana vähän reilu vuosi ja nyt vasta ekan kerran ikinä tullut uusi oire, eli tämä aiemmin tapahtunut tiputteluvuoto. Tietysti menen lääkäriin heti kun oikeasti on jotain näyttöä asiasta, mutta kun vasta kävin gynekologilla, eikä mitään poikkeavaa löytynyt, niin vielä tohdin odotella sen aikaa, että todella näen tämän kierron loppuun.

      Tiedän hyvin, että hormoonit aiheuttavat oireita ja kaiken järjen mukaan silloin pitäisi myös raskaustesti näyttää positiivista. Oireeni eivät kuitenkaan ole niin voimakkaita, että voisin selkeästi sanoa onko ne raskausoireita vai ei. Tänne kirjoittelen vain muistiin tuntemuksiani, joista voin sitten jälkikäteen oppia, että jahas, mielikuvitus taas laukkaa :D

      En ota stressiä tästä asiasta ja pystyn ihan hyvin elämään myös ajatuksen kanssa, ettemme koskaan välttämättä edes saa lapsia, mutta koska olen kuitenkin nainen, niin sallittakoon nämä aika ajoin pinnalle tulevat tunteenpurkaukset.

      Kiitos paljon kuitenkin kommentistasi :) en ottanut sitä mitenkään pahalla.

      Poista
    2. Tuohon anonyymin kommenttiin pakko vastata, että ei pidä paikkansa :D Siis ensimmäinen asia. Mulla nimittäin oli valtavasti oireita ja ramppasin sairaalassa kauheiden kipujen kanssa. Työterveydessä pissatesti näytti negaa, sairaalassa verikokeet näytti negaa ja ihan pari päivää meni tuosta verikokeesta, niin sitten oli jo arvot nousseet ja lääkäri pystyi myöntämään että olin raskaana. Eli kyllä tuntemuksia voi olla vaikka testi ei mitään näyttäisikään. Osaan sanoa omasta raskaudestani päivälleen milloin hedelmöittyminen tapahtui, ja heti kahden päivän kuluttua rinnat olivat todella kipeät. Naurettiin miehen kanssa, että taidan olla raskaana. No niinhän se oli.

      Poista
    3. Niinhän se on, että kaikki raskaudetkin on niin kovin yksilöllisiä :)

      Poista
    4. Toisaalta Tammenterhon blogia lukeneena muistan, että hän taisi käyttää hormonaalista ehkäisyä ja tulla jo toisesta yrityskierroksesta raskaaksi. Itselläkin oli jos jonkinlaista oiretta ovulaation aikaan, jälkeen ja ennen menkkoja kun lopetin monien vuosien käytön jälkeen e-pillerit. Luulin alussa jatkuvasti että raskaana ollaan kun oli kaikenlaisia kummia tuntemuksia :D myöhemmin sitten kehokin taas alkoi tottumaan ei-hormonaaliseen elämään ja sitä itsekin tiesi missä vaiheessa kiertoa rinnat kipeytyy (itselläni aina ovulaation aikaan ja ovat aika arat sinne menkkoihin asti vaikken raskaana olekaan)

      Poista
  4. Kyllä mäkin alkuaikoina tutkiskelin kaikkia tuntemuksia :) se vaihe varmaan pitää jokaisella olla, niin oppii tuntemaan kehonsa. Nykyään niistä tutkiskeluista viisastuneena ymmärrän jokaisen menkkaoireen, joka on kuin suoraan raskausoirelista :D on pahoinvoinnit, selkäkivut, tissikivut, huimaukset, hajut oksettaa ja mitä vielä :D Eli ihan hyvä kuulostella niitä ihmetuntemuksiakin :)

    VastaaPoista

Muistathan pysyä asiallisena :)