13. joulukuuta 2015

Viihdykettä vapaa-aikaan

Luin TammenTerhon blogista jokunen päivä sitten, kun hän kirjoitti kuukautiskierron seuraamista auttavasta puhelinsovelluksesta. Ajattelin, että sellanen olis kyllä kätevä, mutta unohdin sen sitten. Nyt tuossa sohvalla tylsyyksissäni makoiltuani muistin taas tuon sovelluksen ja aloin etsimään Google Play-kaupasta hakusanalla kuukautiskierto ja bongasin ensimmäisenä sovelluksen nimeltä Kuukautiskiertokalenteri. Sen kuvakkeena oli söpö vaaleanpunainen päiväkirjaa muistutta kuva, joten laitoin sen heti lataukseen. Ja ei vitsi miten hauska se onkaan.


Aloin heti innolla täyttelemään siihen omia tietoja kuukautiskierrostani ja ohjelma automaattisesti laskee seuraavien kuukautisten alkamisajankohdan ja ovulaatiot. Lisäksi siihen voi jokaiselle päivälle syöttää erilaisia tietoja, esimerkiksi erilaisia oireita kuten tiputtelua/verenvuoto, akne, kohdunkaulan lima, turvotus, vatsakouristukset, ummetus, selkäkivut, säryt yms. Lisäksi oireiden vahvuudet voi määritellä yhdestä neljään tähdellä.

Kalenteriin voi myös merkitä yhdyntöjen ajankohdat ja voi vieläpä tarkemmin määritellä oliko yhdynnässä käytetty ehkäisyä ja saiko siinä orgasmin :D

Jokaiseen päivään voi myös määritellä ovulaatiotestin tuloksen, mielialan ja jopa ruumiinlämmön. Tästä innostuin heti, koska juurikin tällä viikolla aloin huvikseni mittailemaan tuota ruumiinlämpöä :D Nyt se onkin sitten kätevä merkitä muistiin tuohon sovellukseen.

Haha, kuinka paljon voikaan innostua jostain tällaisesta sovelluksesta. Taas yksi keino tehdä lapsentekoprojektista mielenkiintoisempaa. Ja mikä parasta, sitten kun se onni potkaisee, niin tässä sovelluksessa voi myös valita "Olen raskaana" vaihtoehdon ja ohjelma laittaa automaattisesti kuukautiskierron tauolle ja alkaa laskemaan raskausviikkoja. Ihanaa!

Onko kukaan muu hurahtanut vastaavanlaisiin sovelluksiin? Minusta tämä on ainakin hirmu viihdyttävä :D Ainakin vielä toistaiseksi. Ainoa huono puoli juurikin tässä sovelluksessa on ajoittain esiintyvät kielivirheet, eli jokseenkin kököt suomennokset, mutta väliäkös hällä.

3 kommenttia:

  1. Hih.. kiva että innostuit. Nykyaikana löytyy kyllä sovellus mihin tahansa asiaan :D

    VastaaPoista
  2. Jep, siinä on niin paljon vaihtoehtoja, että tekee mieli jokaisesta pikkuoireesta laittaa jotain merkintöjä :D Kiva kuulla, etten ole ainoa tällaisiin sovelluksiin hurahtanut.

    VastaaPoista

Muistathan pysyä asiallisena :)