27. joulukuuta 2015

Luovuttaminen

Okei, tein tänään uuden raskaustestin. Tulos: negatiivinen.

Nyt uskon, että en ole raskaana.

Nyt sitten mielenkiintoinen kysymys onkin, että odottelenko vielä menkkojen tulevan vai toteanko viime viikkoisen minimaalisen tiputteluvuodon olleen sittenkin kuukautiset ja voin vihdoin alkaa laskemaan seuraavan ovulaation ajankohtaa?

Noh ensinnäkin, mietitääns miltä kroppa tällä hetkellä tuntuu. Naamassa kukkii erittäin epämiellyttävä hormoniakne, rinnat alkavat tuntua päivä päivältä kovemmilta, lämmöt ovat edelleen koholla. Hmm... himotkin ovat ehkä hieman kasvaneet. Voisiko kyseessä olla uusi ovulaatio?

Kun laitoin kalenterisovellukseeni kuukautisten alkamisajankohdaksi sen viime viikkoisen tiputteluvuodon, niin se ehdotti seuraavaa hedelmällistä ajankohtaa tulevalle viikolle. Voisinkin melkeinpä aloittaa ovulaation tikuttamisen, jospa vaikka se antaisi minulle jonkinlaisen vastauksen. Eräs lukijani totesi, että se tiputteluvuoto on voinut johtua stressistä. Mielestäni ihan hyvä selitys. Onhan mulla töissä ollut vähän haastavaa uusien tuuraushommien opettelussa ja joulu ja tämä vauvantekoprojektikin...

Vaikka olenkin luovuttanut mahdollisen raskauden todennäköisyyden suhteen, niin en ole vielä luovuttanut yrittämistä. Toki tällä hetkellä mulla ei ole kiertopäivistä mitään hajua, enkä näin ollen ole myöskään ryypiskellyt greippimehua :D Noh se on luvassa sitten seuraavassa kierrossa.

Pitäis varmaan vähän hillitä tätä jokapäiväistä kotilääkärianalysointiani ja kirjoittaa vasta sitten kun on oikeasti faktat pöydässä. Tosin näistä erilaisista tuntemuksista on myös mielenkiintoista jälkeenpäin lukea, että mitä sitä onkaan pienessä mielessäni milloinkin liikkunut. Mutta olisko lukijoilla jotain postaustoiveita? Vaikkapa uuden vuoden kunniaksi jotain kysymyspostausta?

Noh palaillaan taas, kun olen kehittänyt taas pienessä mielessäni jonkun uuden oireen :D

8 kommenttia:

 1. Tuli mieleen tuosta tiputteluvuodostasi keltarauhashormoonin vähyys tai sen puute.. Oletko tietoinen siitä? Keltarauhashormoonin ollessa vähäinen luteaalivaihe saattaa jäädä lyhyeksi ja tiputteluvuoto alkaa muutama päivä ovulaatiosta. Näin ollen vaikka munasolu olisikin hedelmöittynyt, se ei pääse kehittymään, koska keltarauhashormooni ylläpitää alkavaa raskautta istukan kehittymiseen asti. Eli raskaus menisi sen takia aina ikäänkuin "kesken".. T. Viltsu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen siitä jonkun verran lukenut, mutta tuo kertomasi oli kyllä uutta tietoa. Yleensä mulla on kyllä ollut tuo luteaalivaihe sen 12-14 pv, mutta nyt tässä viimeisimmässä kierrossa oli ekaa kertaa näitä uusia oireita. Tuo keltarauhashormoonin puute kyllä selittäis aika paljon. Voisin jossain vaiheessa käydä lääkärillä ja kertoa epäilykseni asiasta, jos se määräis mulle jonkun kuurin vaikka. Taidan kuitenkin ensin odotella seuraavien menkkojen alkua, niin pääsen takas kärryille kierrostani :) Kiitos taas paljon kommentistasi Viltsu.

   Poista
 2. Hui miten stressaavalta kuulostaa :( sinuna hakeutuisin ihan oikeasti lääkärin puheille näin epäsäännöllisistä kierroista. Vaatisit laajat tutkimukset. Tätä empimistä ja tutkiskelua kun jatkat vuosia niin voin kertoa, että burnout on lähellä. Tsemppiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuskin sentään vuosia jaksaisin epämääräistä tutkiskelua jatkaa :D Vasta viime kuukausina on alkanut olemaan enemmän epämäärisyyksiä, mikä toki voisi olla ihan hyvä syy mennäkkin lääkäriin. En tohdi stressiä ottaa koko vauvantekoprojektista, koska en koe olevan mikään kiire. Tällä hetkellä ainakin työn suhteen on melkeimpä parempi, että en tule raskaaksi vielä ja toisaalta meillä on myös hääsuunnittelua ja remppahaavetta tässä, että turhaa stressiä on turha ottaa. Kaikki aikanaan :)

   Poista
 3. En tarkoittanutkaan lapsettomuuslääkäriä :) ihan terveyssyistä tarkoitin. Vaikkei lasta koskaan haluaisikaan, niin kyllä kannattaa tutkituttaa itsensä. Sitä meinasin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kävin kuukausi sitten gynekologilla, joka sanoi kiertoni olevan vielä ihan normaali ja kaikki oli muutenkin kunnossa. Sen jälkeen vasta alkoi tämä härökierto, niin en nyt ihan heti viitsisi mennä takaisin kun ei mitään hengen hätää ole. Katson nyt seuraavan kierron ainakin kokonaan ja sitten voin mennä vähän viisaampana lääkäriin. Eniten ärsyttää mennä lääkäriin ja sitten siellä vaan todetaan, että kaikki kunnossa ja pyydetään odottelemaan vielä kuukausi tai kaksi :S Kiitos kuitenkin, että välität :)

   Poista

Muistathan pysyä asiallisena :)