10. joulukuuta 2015

Ovulaatio?

Eilen tein tosiaan sen viimeisen ovistestin, mitä kaapista löytyi ja täytyy sanoa, etten vieläkään ole tyytyväinen tulokseen.

Negatiiviselta nuo mun mielestä edelleen näyttää. Ilmeisesti positiivinen tulos olisi joko samanvahvuinen tai vahvempi viiva kuin tuo kontrolliviiva. Vanhin testi on ylimmäisenä ja tuorein alimmaisena. Eihän noita sais edes tulkita enää 10 min testin tekemisen jälkeen, kun sillon se ei ole enää luotettava, mutta nämä on nyt melkolailla samannäkösiä, kuin sillon pari minuuttia testin teon jälkeen.

Eilen illalla tuli taas ne niin kutsutut ovislimat, eli sellaista kananmunan valkuaista muistuttavaa limaa. Pakko oli taas vähän googletella, että onko se nyt ovulaation merkki vai merkki siitä että se meni jo. No sitähän ei taas tiedä. Ehkä se on juuri tuloillaan.

Olen myös koittanut mittailla aamulämpöjä. Meiän ikivanhalla kuumemittarilla kainalosta mitattuna se näyttää noin 36,2. Jostain luin, että kainalosta mitattuna ruumiinlämpö voi olla jopa 0,5 astetta korkeampi, mutta nyt onneksi etitään vaan sitä 0,2 asteen muutosta, mikä pitäisi tulla oviksen jälkeen ilmeisesti. Tai näin olen ymmärtänyt. Vielä ei ollut tänä aamuna noin suurta muutosta ilmennyt, että ehkä se ovis ei sittenkään vielä tullut. Tai sitten sitä ei tule tässä kierrossa ollenkaan.

Siis olen ihan päästäni pyörällä. Nyt kaikki tulkinta-apu on tervetullutta!

Toivottavasti tänään ehtii tulla ne tilaamani uudet testit postissa, niin pääsen jatkamaan testailuani :D

10 kommenttia:

 1. Mikään noista testeistä ei ainakaan mun silmään näytä ihan täysin positiiviselta, mutta ihan varmasti ovulaatio on lähellä tai tapahtui jo. Ei kannata liikaa stressata viivojen kanssa, joskus sitä ovulaation huippua ei vaan ehdi testata, se voi mennä ohi todella nopeasti, mutta ei se suinkaan tarkoita etteikö ovulaatiota olisi tapahtunut.

  Vielä varmuudeksi, niin ethän testaa ovulaatiota aamupissasta? Itse en tiennyt tota, mutta olen kyllä saanut aamupissastakin positiivisen ovulaatiotuloksen mutta myöhemmin olen sitten lukenut, että ovulaatiota olisi parasta testata n. klo 12 maissa, ei suinkaan siitä aamun ekasta pissasta.

  Jos ovulaatiotestit vain aiheuttaa lisästressiä niin sittenhän voisi keskittyä siihen, että yrittää tunnistaa sen hedelmällisimmän ajan kehon omista merkeistä. Tunnistatko ovista muuten ilman testejä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon kommentistasi. Niin ei munkaan mielestä noista mikään ole positiivinen. Edellisissä kierroissa olen huomannut samanlaisia tuloksia just ovulaation aikaan, mutta eikö sen jälkeen viivat katoaisi lähes kokonaan? En ole koskaan kokeillut. En noita pahemmin stressaa, kun olen monesti lukenut blogeista, että on tultu raskaaksi vaikkei positiivista ovistestiä ole saatukkaan.

   Ja siis en testaa aamupissasta :) sen verran tarkkaan luin ohjeita, eikä mulla oikeastaan ole aamulla aikaakaan. Olen testannut aina työpäivän jälkeen samaan aikaan. Ohjeessa luki klo 10-20 välillä :)

   Ennen luulin tunnistaneeni ovulaation, mutta ekoja ovistesteja tehdessäni huomasin olleeni muutaman päivän etuajassa tuntemuksissani. Sen takia olenkin nyt alkanut opettelemaan kehoni merkkejä paremmin testejä apuna käyttäen :) Ehkä jatkossa sitten ei enää tarvi testejä apuna, kun tunnistaa paremmin merkeistä.

   Poista
 2. Tuo lämpöjen mittaaminen vaikuttaa todella hankalalta. Meillä on korvakuumemittari joka näyttää ihan mitä sattuu. Ihan nyt esimerkillä äsken testasin noin 6 kertaa korvaa vaihdellen. Asteita se näytti 36,3-37,0 väliltä jokaisella kokeilukerralla eri tuloksen. :D

  Varmaankin vanha kunnon elohopeamittari saattaisi näyttää melko luotettavan tuloksen. Mutta jos lämmön kohoaminen on noin pieni, niin aika tarkalta tuntuu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha joo en ajatellut laskea kauheasti tuon lämmön mittailun varaan :D ihan vaan mielenkiinnosta päätin kokeilla, jos sillä näkis jotain muutoksia. Toistaiseksi olen saanut aikalailla samaa tulosta joka aamu.

   Poista
 3. Mä en koskaan saanut positiivisia tikkutesteihin enkä digitaalisiin, joten rupesin seuraamaan limoja. Jos sinulla on nyt sitä kirkasta, venyvää limaa, on ovulaatio tulossa 1-2 pvän sisään. Heti, kun ovis on ohi, se kirkas lima häviää. Minkälaisia kipuja sinulla on oviksen aikaan? Onko toispuoleista, tylppää kipua? -M

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo noita limoja seuraamalla olen ennenkin arvioinut oviksen tapahtumisajankohdan noin niinkuin suurinpiirtein :) En oo koskaan oikein kiinnittänyt huomiota, että olis mitään selkeätä kipua. Todennäköisesti vaan olettanut sen olevan jotain suolistoperäistä(ilmaa mahassa) kipua :D Välillä saattaa olla sellaista menkkamaista vihlontaa alavatsassa, mutta en osaa sanoa onko se ollut toispuoleista. Täytyypä alkaa seurailemaan :)

   Poista
  2. Onneksi sekin riittää, että oviksen osaa tunnistaa noin suurinpiirtein :) Kunhan vain on "talletettu" ennen sitä eikä sen jälkeen. Mietin vain, että kivusta ainakin sitten tietäisi ovulaation olevan käynnissä. Mutta tuo lima-asia kuulostaa hyvältä (:D), siis siltä osin, että se kuulostaisi olevan sinulle hyvä oviksentarkkailumetodi. - M

   Poista
  3. Niihin on melkeimpä helpompi luottaa :D ja halvemmaksihan se tulee kuin testit.

   Poista
 4. Mulla taitaa olla noita samoja testejä ja ollut käytössä vuosien ajan :) noista ei kyllä ovisplussaa oo oikein mikään ja varsinkin ne tummuu sitten ajan myötä :\ mutta yritä olla stressaamatta testeistä! Ja tsemppiä bongailuun!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On ne ainakin halpoja ja helppo käyttää :) En jaksa stressata ovistesteistä. Olisin vaan mielenkiinnosta halunnut tietää tuleeko positiivista tulosta ollenkaan. No eipä tullut tästä kierrosta, kun ei ne uudet testit ehtineet tulla postissa. Tällä kertaa luotan siis noihin limoihin :D

   Poista

Muistathan pysyä asiallisena :)