21. joulukuuta 2015

Kolme yötä jouluun on!

Viikonloppuna ei tapahtunut oikeastaan mitään merkittävää muutosta tässä minun ihmeellisessä tilassani. Edelleenkin pientä vuotoa. Aamuisin tulee aina vähän enemmän sellaista laimean punaista verta, mutta puoleen päivään mennessä se loppuu lähes kokonaan. Ei edes mitään kipuja missään suunnassa. Tuntuu niin oudolta. Olenkohan mä nyt jotenkin rikki?

Odottelen mielenkiinnolla jouluaattoa, koska se olisi se päivä kun menkkojen pitäisi alkaa. Tuntuu vähän dorkalta, että vieläkö tässä pitää lisää luovuttaa verta, eikä tälle ihmeelliselle vuodolle löytyisikään mitään positiivista syytä. Seurailen kalenterisovellustani, kun päivät vähenevät hitaasti mutta varmasti.

Sitä aina sanotaan, että "kyllä sen sitten tuntee, kun on oikeasti raskaana". Jos nyt oikeasti olis käynyt niin hyvä tuuri, että olisinkin raskaana, niin en kyllä ilman tuota outoa vuotoa olis aavistanut yhtään. Olo on noin muuten ihan normaali vaikka mennään jo (oletetusti) 11 dpo. Tai jos se onkin joku kohdun ulkoinen tai mitä näitä nyt on. Noh sen näkee sitten jouluaattona. Joko menkat alkaa tai teen raskaustestin.

Sitä ootellessa.

Nyt jos ihan keksimällä koitetaan keksiä jotain oireita, niin voiskos unettomuus olla yksi oire? Viime aikoina olen nukkunut ihan superhuonosti, vaikka normaalisti nukahdan samantien kun pää iskeytyy tyynyyn. Toinen mitä olevinaan huomasin eilen, niin hajuaisti. Syötiin telkun ääressä sohvalla spagettia ja jauhelihakastiketta ja kun lautaset olivat tyhjät, ne hais jotenkin niin pahalta, että oli pakko viedä ne pikimiten keittiöön. Ehkä mä vaan kuvittelen :D Lisäks katottiin jouluelokuvaa, jossa tapahtui joulun ihme ja alkoi sataa lunta ja pidättelin itkuani. Olen kyllä tunnetusti herkkä, mutta että ihan noin herkkä. Huhhei.

Noh aika näyttää.

12 kommenttia:

  1. Kaksi vuotta sitten minäkin jännitin, että joko olisi tärpännyt :) Jouluaattona kuukautisten piti alkaa, mutta ei niitä kuulunut. Tapaninpäivänä sitten hain raskaustestin ja viimein niin monen yksiviivaisen testin jälkeen tulikin vastaan se kaksiviivainen! :) Mulla oli kyllä aina semmoinen olo, että nyt varmaan tärppäsi, sieluni silmin näin kun siittiö porautui munasoluun ;) Mutta sitten kun oikeasti olin raskaana, niin ei mitään kummempia oireita tuossa vaiheessa tuntunut. Tai siis kovastihan siinä koko ajan kuulosteli olojaan ja tuntojaan ja oli varma että niskojen jomotus on merkki kohdun ulkopuolisesta raskaudesta :P Superhajuaisti tuli vasta myöhemmin pahoinvoinnin aikaan. Toivotaan, että sullakin on nyt tärpännyt! Itse olin jättänyt pillerit pois jo kaksi vuotta aiemmin, mutta menkat eivät luonnollisesti alkaneet niin puolen vuoden jälkeen ne käynnistettiin, ja aktiivista raskautumisyritystä oli tuolloin joulukuussa ehkä joku seitsemän kuukautta takana.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi ihana kuulla! :) Musta tuntuu kans et kuvittelen lähes jokaiseen yrityskiertoon jotain raskausoireita, mut eihän ne mitään oikeita ollut :D Tässä kierrossa taas on ollut ihmeellisen oireetonta. Ehkä vähän liiankin oireetonta :D Sitä kun on yritystä niin paljon takana, niin alkaa liikaa tarkkailemaan omaa olemustaan ja alkaa epäilemään kaikenlaista. Pitäis vaan antaa olla ja ottaa rennosti :) Mutta kai joulun alla pieni extrajännitys on sallittua ;)

      Poista
  2. Mulla kohdunulkoinen oireili niin että tavallista niukemmat kk tuli kiertopäivinä 21-30. Koska mulla oli kierto muutenkin epäsäännöllinen en tajunnut sitä ja KU todettiin vasta rv 6. Normaalissa raskaudessa vuoto tai enemmänkin tiputtelu alkoi dpo 9 mutta raskaus on jatkunut normaalisti. Ku todennäköisempää toki on tiputtelu alkuraskaudessa tai tiputteluvuoto muuten vaan

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla alkoi sellainen lähes olematon tiputteluvuoto melkein heti ovulaation jälkeen. Onko siinä kohdunulkoisessa raskaudessa mitään kipuja tai muita erikoisia oireita? Olen kyllä varautunut jo siihen, ettei tämä pääty onnellisesti, mutta en halua vielä turhia stressata :)

      Poista
  3. Minuakin jo jännittää puolestasi. Miten maltat olla jo testaamatta? ;) ja oireista...itselläni oireet ovat ilmestyneet aina siinä rv 5 tai 6 paikkeilla, rv 4 ollut ihan oireeton.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jos ihan totta puhutaan niin en ole ehtinyt testata, kun aamuisin lähden niin rivakasti töihin :D Enää pari päivää aattoaamuun. Kerrankin mä pidän tätä oireettomuutta hyvänä asiana, kun yleensä tuppaan kehittelemään päässäni ties mitä oireita heti ovulaation jälkeen :D Kerrankin näin päin. Lupaan ilmoittaa heti aattona miten kävi :)

      Poista
  4. Kohdun ulkoisessa kyllä mulle tuli aivan helvetilliset toispuoleisetkivut. Ei tietenkään heti, mutta kyllä ne kivut ihan sairaalaan vei.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi ei :( eihän sellaista toivo kenellekkään käyvän. Ehkäpä mä sitten olisin jo huomannut jos tämä olisi ku :) kiitos kommentistasi.

      Poista
  5. Minullakin on ollut KU, ja kivut ovat kyllä sitä luokkaa, että asiasta ei voi erehtyä :/. Itse tajusin lähteä sairaalaan vasta kun naama valahti valkoiseksi ja pyörrytti. Lisäksi hartiapistos oli Ku:sta selvä merkki. T. Viltsu

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuulostaa tosi pahalta :/ Ehkä mä voin sitten laskea sen pois näistä epäilyistä :) Kiitos paljon kommentistasi Viltsu!

      Poista

Muistathan pysyä asiallisena :)