1. joulukuuta 2016

Limatulppa

Kirjoittelin aamulla, että nyt on jo ns. tosi märkää. Noh nyt huomasin taas tuon liman, jota aiemmin luulin ovislimaksi, mutta jokin aika sitten totesinkin sen olleen limatulppa. Se on siis sellaista ihan superliukasta ja runsasta geelimäistä limaa, jota helposti erehtyy luulemaan eggwhiteksi. Eggwhiteä eli semmoista kananmunanvalkuaista muistuttavaa limaa sanotaan ovislimaksi, mutta tämä ei ole vielä sitä. Nyt voidaankin siis olettaa, että ovis ilmaantuu viimeistään 3-5 päivän sisällä. Ihan aikataulussa mennään, koska nyt on kp 18 ja mulla tulee normaalisti ovis viimeistään kp 23. Aika hyvin!

Toki en ole yllättynyt, jos ovisplussaa ei tulekkaan tässä kierrossa ollenkaan, koska niinkuin kerroin, niin olen tuon hampaan poiston takia joutunut syömään paljon tulehduskipulääkettä ja särkylääkettä ja vielä päälle antibioottia. En tiedä onko tässä kierrossa edes kovin kannattavaa yrittää tärppejä, mutta eiköhän kroppa osaa pitää tärpit toisaalla, jos olosuhteet eivät ole suotuisat.

Ah onneksi huomenna on perjantai.

Viikonloppua odotellessa.

12 kommenttia:

 1. Siis apua, jos lääkkeet vaikuttaa ovikseen!!! Nimittäin mulla on nyt jo toinen kuuri menossa kolmen viikon sisällä. Ensin penisiliini 10 pvää ja nyt vahva antibiootti 10 pvää (angiinakierre).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, siis ne voi myöhästyttää tai jopa estää, mut en tiedä noista antibiooteista. Ainakin burana voi vaikuttaa ovikseen, mitä mä nyt joudun nappailemaan kolmesti päivässä :/ Yksilöllistä kai tuokin?

   Poista
 2. Hei kauan joudut syömään niitä tulehduskipulääkkeitä? Mietin et pystyisitkö ottaa pelkkää panadolia esim. Pari pv ennen oletettua ovista? Tai syömään pienempiä annoksia. Antibiootti toki olis se päätekijä tulehduksen ehkäisyssä.
  Toivotaan että saisit oviksen silti ja varmaan siitä kiinkittymiseen pitäis olla ottamatta buranaa,en tiedä ohentaako se limoja vai mitä. Vaik toki se hampaan poisto on parannettava loppuun,mut jos ois mahis siirtyy panadoliin jossakivaiheessa?
  ihanaa tosiaan huomenna on perjantai, työpaikan pikkujoulut, joista kyllä lähden ajoissa kotiin. Lauantai aamuna lähden pirkanmaalle siskon luokse, jossa hänen tarha- ja kouluikäset lapset odottaa innolla mun tuloa sinne sekä äiti tulee kans. Osa meidän perhepotretista koossa ja ihana nähdä heitä vielä yksin kappalein. Joululomalla tiedossa sitten Oulunreissu, jolloin tapaamaan kaikkia perheenjäseniä sekä lapsuudenystäviä. Ihanaa kyllä <3 vaikka kyllä nuo reissut ottaa voimillekkin mut pitkät joululomat tässä on sit lepäilläkkin. Tää on tämmöstä ku ite muuttanu etelään pohjoisesta.
  Mukavaa viikonloppua sinne :)
  p.s toivotaan superovista ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi sul on kunnon reissuviikonloppu tiedossa :) Onneksi siihen jouluunkaan ei ole enää kuin kolme viikkoa ^^
   Hammaslääkäri sanoi, että pitää ottaa buranaa kolmesti päivässä ainakin ekan viikon ja sitten vasta voi alkaa katsomaan tuntemusten mukaan. Noissa on varamaan niin suuri tulehdusriski, ettei paree olla tottelematta lekurin määräyksiä :) On mulla jo 1g paratabsiakin valmiina, jos niihin vois pikimiten siirtyä. Mielelläni kyllä vaihdan buranan panadoliin. Eiköhän tämä parissa viikossa ole jo ohi. Toivottavasti :D

   Poista
 3. Hienoa että hampaanpoisto meni hyvin! Tsemppiä toipumiseen! Jäädään nyt sitten odottamaan suvaitseeko se ovis tulla ajoissa, myöhemmin, vai ollenkaan...jännää taas! Ja kiva nähdä että keho taas seuraa normikiertoaan! :) -H
  Miten muuten sanoisit että nuo eroaa toisistaan? En ole itselläni tunnistanut mitään tuollaista limatulppaa koskaan.. Kananmunanvalkuaista kylläkin. Millaista se limatulppa siis on? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun mielestä se limatulppa on ihan samanlaista kuin kananmunanvalkuainen :D Siis sellasta tosi liukasta ja limasta, mutta ovistestien mukaan se ei ole ovislima, joka siis tulee ihan viimeisenä ennen ns. kuivaa kautta, vaan limatulppa tulee muutama päivä ennen ovulaatiota. Siks mulla on varmasti mennyt monta ajoitusta pieleen, ennen kuin oon alottanut ovistestien käytön :D Se on tosi hämäävää.

   Poista
  2. Loppuuko sulla sitten limat tuon "tulpan" jälkeen? Eli onko vain n.s kertajuttu? Vai jatkuuko se ovisplussaan asti? Mulla siis tuo kestää useamman päivän ja ovulaatio ilmeisesti yleensä viimeisenä limapäivänä, sitten menee kuivaksi. On tämä kroppa kyllä ;) Varmasti eri ihmisillä voi toimia eri lailla, ehkä mulle ei tuota tule, jäi vain kiinnostamaan! -H

   Poista
  3. Limat jatkuu ovikseen asti eli muutama päivä tuon limatulpan jälkeen vielä :) Sitten kun alkaa kuivakausi tietää, että ovis on tapahtunut.

   Poista
  4. Täällä on kans yks limojen ihmettelijä. Oon nyt tullut siihen tulokseen, että mulla tuo "tulppa" eli geelimäisempi paksu kirkas lima tulee parin päivänän aikana 4-5 päivää ennen ovista. Ovista kohden eritys on sitten selkeästi vetisempää. Jännä sinänsä, että mustakin toi aiemmin tuleva lima on enemmän sitä "kananmunanvalkuaista", kun taas ovista edeltävää ja sen aikaistaa limaa ei itselle tulisi mieleen luonnehtia kananmunamaiseksi. Oviksen oon siis varmentanut tikuilla, ja tunnen oviksen aikaan (uskoisin että edeltävästi) kipua korkeintaan vuorokauden ajan.

   Poista
  5. Joo, mulla ihan sama :D Se limatulppa on just sellanen notkea valkuaismainen "klimppi" ja sitten ns. ovislimat on paljon "nestemäisempää", jos näin vois sanoo. Munkin mielestä tuo eggwhite on ehkä vähän väärä määritelmä ovislimoille. Tuo limatulppa on kyl aika selkee merkki lähestyvästä oviksesta :) Jännä miten hyvin sitä on alkanut tuntemaan oman kroppansa tän yrittämistaipaleen aikana :D Onnea teille yritykseen!

   Poista
 4. Noista lääkkeistä - antibiootti ei vaikuta ovikseen mitenkään, tulehduskipulääkkeet saattaa estää tai viivästyttää sitä, mutta ei aina/kaikilla. Mä varmaan tossa tilanteessa söisin sitä Buranaa kyllä jos kivut sen vaatii. Mukavampi saada hammasongelmat kerralla pois kun ottaa se riski että tulehdus pitkittyy tms.

  Tulehduksista mulla on mukavia kokemuksia: ainoat plussat mitä tähän mennessä on tullu on rajun flunssan ja munuaistulehduksen aikaisissa kierroissa. Ilmeisesti immuunipuolustus kiirehti bakteerien kimpussa niin alkio sai kiinnittyä rauhassa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha aika jännä :D. Kiitos tiedosta. Ajattelin syödä tuota buranaa vielä ihan lääkärin määräyksen mukaan ja vähennän sitten kun siltä tuntuu. En tosiaan ihan huvikseen halua kärsiä näistä hammaskivuista yhtään sen pidempään kuin on tarvis :)

   Poista

Muistathan pysyä asiallisena :)