1. joulukuuta 2016

Selvisin!

Viisurin leikkauksesta selvitty tai ainakin vielä toistaiseksi :D Kivut iski eilen mukavasti heti puudutuksen lakattua, mutta onneksi olin jo ehtinyt hakea kunnon dropit sitä varten apteekista. Eiköhän tämä tästä pikkuhiljaa.

Oli kyllä aikamoinen toimenpide. Ei se siis kestänyt kuin sen 20 min, mutta siinä vaiheessa alkoi jo vähän jännittää, kun suukirurgi peitteli minut sinisellä leikkausliinalla, jossa esiin jäi vain nenä ja suu. Ennen tätä, hoitaja oli jo tyrkännyt käteeni 5 tablettia antibiootteja ja särkylääkettä. Kivat ennakkotoimenpiteet. Onneksi suukirurgi oli mukava ja selitti koko ajan mitä tekee. Hammas pistettiin osiin ja vedettiin sitten palasina irti. Välillä kyllä tuntui ihan siltä, että nyt lähtee koko leuka sijoiltaan, mutta kyllä se sitten oli ihan nopsasti ohi. Kipuja ei ollut, mutta äänet vähän ahdisti, mutta onneksi se on nyt ohi.

Nyt olelen kotona tämän päivän saikulla. Poski on hieman turvonnut ja arka, mutta mitään sen suurempaa mustelmaa ei ole ainakaan vielä ilmaantunut. Pidin eilen koko loppu illan kylmäkallea poskella, mikä varmasti helpotti kovasti turvotukseen.

Tänään aamulämmöt näytti 36.48 astetta, mutta en lisää sitä nyt kalenteriini, koska heräilin yöllä useampaan kertaan, joten tuskin tuli kokonaista kolmen tunnin jaksoa nukuttua kertaakaan. Tulokset eivät siis ole lainkaan luotettavia. Eilinen ovistesti näytti negaa, mutta tänään huomasin valkkarin lisääntyneen niin, että oli ihan "pikkarit märkänä" :D Jännittää pääseekö ovisplussa yllättämään lähipäivinä.

Nojoo, mutta hengissä siis ollaan vielä ainakin toistaiseksi. Nyt menen sohvalle makoilemaan mehukeiton ja jäätelön kera :)

Palaillaan taas!

12 kommenttia:

 1. Jos ovis myöhästyy/jää pois, niin voi johtua särkylääkkeistäkin (siis jos jouduit ottamaan tulehduskipulääkkeitä). Jotkuthan ovat sitä mieltä, että tulehduskipulääkkeet ovat melkein kuin e-pillereitä söisi, kun häikkäävät ovista. Itse jouduin syömään välilevy-ongelmiin särkylääkkeitä ja oli tehty tutkimuskin, että vain reilu 10 % kyseistä lääkettä ottaneista ovuloi normaalisti! :o Oon huomannut, että yksi buranakin saattaa myöhästyttää ovisplussaa 2-3 päivää, vaikka luulis, ettei yksi tabletti tunnu missään. Hyvä, että leikkaus meni nappiin! *peukku*

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, itseasiassa mä oon jo ihan varautunut siihenkin, ettei koko ovista tule näiden hirveiden lääkemäärien takia :D Toisaalta vielä ei ainakaan myöhässä olla, kun normaalisti ovis tulee mulla vasta viimeistään kp 23 ja nyt eletään vasta kp 18. Limojen perusteella sanoisin oviksen olevan ihan tuloillaan, mutta saa nyt nähdä tuleeko ollenkaan :) jännityksellä seurailen.

   Poista
 2. Hieno homma, että selvisit hengissä :) <3 hahha, mä kans nielin paniikkia siinä peittelyvaiheessa :D hyvä ettei oo kovasti turvoksissa, se on niin yksilöllistä kuinka naama reagoi toimenpiteeseen. Itselläni mustelma tummeni ajan myötä, mutta hävisi lähes yhtä nopeasti kun oli "huipun" saavuttanut.

  Nyt odotellaan teikäläisen ovista ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, se oli aika kuumottavaa ja se kun puudutuksen laitettua alkoi sydän hakkaamaan vimmatusti :D kuulemma ihan normaalia, mutta kyllä siinä pikkasen jännitti odotellessa :D Tuliko sulla se mustelma heti vai vasta seuraavina päivinä? Mulla on vaan tämä massiivinen hamsteriposki x)
   Mä veikkaan, että ovis on ihan tuloillaan jo limojen perusteella, mut ei sitten tiedä miten nuo lääkkeet siihen vaikuttaa. Saas nähä miten käy :)

   Poista
 3. Hui! Hyvin selvisit, mulla toi edessä vielä ja kuvottaa jo valmiiks...

  Mut hei, nyt se on ohi! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on niin suuri luotto aina noihin ammattilaisiin, etten sitä itse toimenpidettä osannut etukäteen jännittää. Toki siinä paikan päällä alkokin sit pieni jännitys nousta :D Onneks oli mukavan rauhallinen kirurgi niin ei iskenyt paniikkia. Ei siis kannata jännittää liikaa etukäteen :) Nämä jälkituntemukset on mielestäni pahempi kuin itse toimenpide :D Onneks saa syödä hyvällä omalla tunnolla jäätelöä niin paljon ku jaksaa :D

   Poista
 4. Heips! Aattelin kysyä että mistä Suomesta saisi ostettua noita lämpömittareita jotka antavat tarkan tuloksen? Kiertelin monet apteekit läpi mutta kaikissa oli saatavilla vain perus kuumemittarit jotka antaa vähemmän tarkemman tuloksen (tällaista olen siis aiemmin käyttänyt mutta haluaisin hommata tarkemman) :) -Elina

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on siis käytössä ihan tavallinen kuumemittari, joka näyttää lämmön vaan kahden desimaalin tarkkuudella. Nopsasti netistä selattuani löysin esim. tämän , jossa näyttäis olevan näyttö kahden desimaalin tarkkuudella. Tuollainen ihan perusmittari mullakin on siis käytössä :)

   Poista
 5. Juuri tuollaista kahden desimaalin tarkkuudella näyttävää mittaria haenkin :) Kivijalkakaupoista en ole onnistunut löytämään, pitää varmaan laittaa tilaukseen netin kautta :) Kiitti ! :)

  VastaaPoista
 6. Hyvä että selvisit. Mulla on puoliks puhjennu alaviisurit (yläviisurit leikattu) mut mua ei sais tohon kirurgiseen hampaanpoistoon ilman jotai rauhottavia. Siis pelottais niin paljon ku tosiaa jotkut on sanonu,et tuntuis ku leukaluu lähtis irti. Ja joillaki se hakkaaminen ja halkominen on kestäny jopa tunninki. On siinä leuka varmana jumissa monta pv ja jotenki pelottais ettei se puudute auttais kunnolla, varsinki jos leukaluusta jouduttais sahaamaan irti sitä hammasta.
  Onneksi sulla se on ohi, mä koitan selvii näil puoliks puhjenneilla harjaamaalla niitä tosi huolellisesti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla se viisuri oli sillain kiilautuneena poskihampaaseen, niin hammaslääkäri vaan suositteli poistoa, just ton vaikean puhtaana pitämisen takia. Ei siis ollut pakollinen poisto, mutta halusin hoitaa sen pois alta :D En siis osannut yhtään odottaa tuollaista toimenpidettä vaikka lueskelin kauhutarinoita etukäteen netistä. Halusin varautua pahimpaan :D Ei kannata pelätä ettei puudute auta. Se kirurgi puuduttaa kyllä hyvin ja kysyy aluksi, että tuntuuko pistävää kipua, koska jos tuntuu, niin puudutetta lisätään. Se toimenpide voi siis olla tosi nopeasti ohi, niinkuin mullakin koko käynti kesti vaan sen 20 min kokonaisuudessaan. Leuka on kyllä leikkauksen jälkeen jumissa, mutta se on ihan normaalia. Suu aukee taas kunnolla kun turvotuskin on laskenut ja kuoppa parantunut. Mutta tosiaan, jos ei oo mitään vaaraa asennon tai juurien suhteen. niin puhtaana pito auttaa jo pitkälle :)

   Poista

Muistathan pysyä asiallisena :)