14. joulukuuta 2016

Pesänrakennusta

Eilinen oli varsin mielenkiintoinen päivä, nimittäin me päätettiin vihdoin, että ens vuonna me remontoidaan meidän kotia oikein urakalla!

Me ostettiin tuo asunto parisen vuotta sitten, kun ns. halvalla saatiin tutun kautta. Asunto oli kuitenkin siinä kunnossa, että remontoitavaa on jos jonninmoista. Muutto tuli aikoinaan vähän ehkä liian pikaisesti ja sen takia ei oikeastaan ollut ollenkaan varaa remontointiin. Maalattiin toki koko asunnon seinät ihan jokaisesta huoneesta, mutta sen enempään meillä ei ollut varaa.
Nyt ollaan saatu hieman rahaa säästöön ja me päätettiin remontoida ensin koko asuntoon uudet hienot lattiat. Jeiii! Ette uskokkaan kuinka odotan sitä hetkeä, kun meidän vanhat kupruuntuneet laminaatit vaihtuu uusiin. Lattiaremontin lisäksi me päätettiin, että ens vuoden syksynä me remontoidaan myös meidän keittiö ihan kokonaan uusiksi. Se on siis nyt alkuperäisessä kunnossa ja voi että miten odotankaan, kun pääsen suunnittelemaan just sellaisen keittiön kuin itse haluan. Iih, olen niin innoissani! Meillä kävi eilen eräs remonttimyyjä ja arvioi meidän keittiön ja me alettiin mieheni kanssa heti budjetoimaan tulevaa vuotta 2017 :D Voi että! Ens vuodesta tulee niiiiin siistii!!

Olen elänyt tähän asti vähän sellaista "mitä jos"-elämää, eli "mitä jos raskaudun silloin ja silloin". Nyt en enää jaksa jossitella! Nyt aloitan uuden vuoden asenteella "sitten kun". Ja tietysti onhan sen hyvä olla kotipesä kunnossa, jos vauva tulee....korjaan sitten KUN vauva tulee :D

Eilen(dpo 8) alkoi hieman oireita ilmaantumaan. Tuli vilunväreitä, lievää etovaa oloa ja kävin kahdeksan tunnin työpäivän aikana varmaan 10 kertaa vessassa pissalla. Haha. Aamulämpö näytti tänään 36.80 astetta, mutta vielähän se ehtii laskea. Alaselkää jomottaa välillä, mikä on kyllä ihan selvä menkkaoire. Oireet voinee myös johtua ihan pelkästään lugesteronista, mutta pelkään myös, että tuo mun hammaskolo on tulehtunut. Olen nyt tämän viikon ollut ilman mitään kipulääkettä ja sitä särkee edelleen kovasti. Leikkauksesta on nyt tasan kaksi viikkoa, joten kivut vielä tässä vaiheessa on kai ihan normaalia(?) Itsestään sulavan tikin solmun päät irtosi sunnuntaina, joten on hyvin mahdollista, että haava ei ole päässyt umpeutumaan ja sen takia aiheuttaa kipua. Jospa se pian parantuisi. Toivottavasti.

Mutta sellaista tänne tällä kertaa. Olen niin innoissani tuosta keittiörempasta, että ei meinaa jaksaa keskittyä töihin, kun tekisi mieli vaan selata inspiraatiokuvia netistä :D Haha.

16 kommenttia:

  1. Hienoa, että remppavuosi edessä, lopputulos on taatusti upea:) ja malttamattomuudenkin ymmärrän!! Meillä valmistuu ensi kesänä uusi asunto ja olemme saaneet aloittaa jo pintojen valinnan, ihanuutta :)<3

    Mulla jomotteli jonkun verran leikkauskohta vielä parin viikon päästä, mutta kyllä se siitä asettui. Varmasti on yksilöllistä tuokin! Kolme viikkoa toimenpiteestä tosiaan ne tikit multa poistettiin ja silloin ei ollut vähään aikaan ollut tuntemuksia minkäänlaisia. Seuraa vielä muutama päivä ja jos ei lähde asettumaan niin soita ihmeessä lekuriin :)

    Plussatuulta sinne <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi ihanaa, uusi koti teillekkin tulossa! ^^
      Joo tuo kolo just nimenomaan jomottelee, että pärjää kyllä ilman särkylääkettä, mutta ikävältähän se tuntuu. Ei sentään yhtä kova kipu kuin silloin ekalla viikolla. Noh jospa mä muutaman päivän odottelen ja soitan sitten päivystykseen jos jatkuu :)

      Kiitos sinulle ♥

      Poista
  2. Voi jess, kodin uudistushommat ovat niin parasta! Rankkaakin tottakai, mutta kun lopputulos on juuri sellainen kun itse on saanut päättää, niin onhan se nyt mahtavaa!

    Mulla oli myös muutama kuukausi sitten viisaudenhampaan poisto (x2) ja huh, olihan se hommaa! Mua ei ne vaivannut koskaan, mutta ajattelin että haluan kaikki neljä pois ennen kuin vauva tulisi, ettei ne sitten ala vaivaamaan. Mielummin nyt pois kun sitten kun on muutakin tekemistä :) Eka poisto meni hyvin, mutta toisen kohdalla jouduttiin pilkkomaan palasiksi ja se haava/kuoppa ärtyi niin kipeäksi että jouduin häntä koipien välissä palaamaan vastaanotolle hermokipujeni kanssa. Tulehtunuthan se oli ja sinne reikään laitettiin sellainen harso, jossa jotain kamalan makuista lääkettä joka vei kivun pois. Ja se kyllä auttoi! Jos yhtään tuntuu siltä, että ei ala paranemaan itsestään, niin käy ihmeessä näyttämässä uudestaan. Mulla vielä siis kaksi hammasta poistettavana, jotka kyllä haluan pois asap. Viime kerran jälkimainingit oli vaan sen verran ikäviä että jotenkin sitä uuden ajan varaamista vaan lykkää ja lykkää.. :(

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ensimmäinen oman kodin remppa on aina niin jännittävää :P
      Mullakaan ei tuo viisuri vaivannut, eikä ollut siis akuutti poiston tarve, mutta halusin hoitaa sen pois vielä kun se ei ole tulehtunut tai kipeä :) Nyt se on sillein kipeä että pärjää ilman särkylääkkeitä, mutta sen kyllä tuntee kun jomottaa. Odottelen vielä jonkun aikaa ja soittelen sitten päivystykseen :) Eihän nuo jälkimainingit kyllä kivat ole, mutta ajattele sitä niin, että sitten se on ohi eikä enää koskaan tarvi tehdä uudestaan :D

      Poista
  3. Kääk, kotijutut on parhaita maailmassa! Niistä voi seota melkein yhtä paljon kuin vauvajutuista ;) Ja se suunnittelu... ah! Pinterest on tässä kohtaa paras ystävä! Meinaatteko laittaa lattiaksi parkettia vai laminaattia? Vai vinyyliä vai korkkia? :) Me vaihdettiin aiempaan asuntoomme pari vuotta sitten maailman ihanin, valkoinen laminaatti... <3 Yhäkin sitä haikeudella muistelen, vaikka uusi koti ihana onkin :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo pinterestiin loin heti uuden inspiraationkansion :D Ammattilainen suositteli meille vinyyliä, koska ollaan koiraperhe, joten vinyyliin myös päädyttiin :) Toki se on paljon kalliimpi kuin laminaatti, mutta kestääpähän ja on kuulemma lämmin ja hiljainen, joten sopii kerrostaloasuntoon :P Joku vaalea tammi ois varmaan kiva. Iiih on niin innoissani xD

      Poista
  4. SIISTIÄ! <3 Se on tosi kivaa kun saa suunnitella remontit ja tehdä täysin itsensä näköiseksi. Muista ottaa ennen- jälkeen kuvat. Ja noi oireet, oi oi jo oi. Lämmötkin vaikuttaa oikein lupaavilta. Kumpa <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo pitää ottaa :D
      Saa nähdä johtuuko oireet puhtaasti lugesteronista vai olisko jopa plussaoireita. Vielä muutama päivä odotellessa :)

      Poista
  5. Remontti ja oireet kuulostaa oikein hyviltä! ;) mä jo haluisin taas uuden lattian, onhan nää jo kohta 4vuotta vanhat :D mut sillon himotti tummanruskea laminaatti ja voin kertoa, että nää ei tykkää auringonvalosta eikä eläimistä, KARVAT oikein hohkaa tuolta lattialta ja imurointi auttaa sen tasan 30minuuttia :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha voi eiih :D Mä suunnittelin meille sellaista jotain vaalean harmaanruskeeta, olikohan se nyt joku vaalea tammi. Lattia tuo kyllä jo tosi paljon ilmettä vanhaan taloon :) can't wait!

      Poista
  6. Moikka!
    pakko lisätä tuohon aikaisempaan einiinkivaan-postaukseen, että on täysin ymmärrettävää et inho sisällä myllää ku toisten pitää raskautua sormia napsauttamalla ja vielä samaan aikaan, kun sulla piti olla la. Siis tuo tunne olis ihan kamala eikä sit vaan vois hyppiä ilosta, jos joutuu taas tädin rooliin, vaikka oot äidiksi halunnu jo pitkään. Vaikea siinä on tuntea onnea. :( olisin ite ihan samallaisissa fiiliksissä. Et vaikka se heidän onni ei olekkaan sinulta pois, niin se et näät tas läheltä heidän elämää ja tilannetta ja pääset/joudut mennä kattomaan sitä vauvaa jne. Ni se muistuttaa samalla siitä mitä sulta iteltä puuttuu tällähetkellä. Se muistuttaa lapsettomuudesta eikä sillä oo mitään tekemistä sen kanssa, ettetkö haluais olla täti ja nauttia siitä.

    Ihanaa,että teillä on jotain uutta kivaa tulossa. Kotijutut on niin ihania ja projektit mitä suunnitella ja ideoida. Niistä saa positiivista energiaa.
    Nyt peukut pystyyn raskautumisen suhteen, harmi vaan et sulla on vielä se hammas kipeä ja jos se ei nyt viikon päästä ala viimeistään rauhottuu, niin kannattaa tiedustella hammaslääkäristä. Joskushan niihin voi jäädä se tulehdus pesimään millon mistäkin syystä, mutta toivotaan et menis nyt ohi.
    Joulun aika on niin tunteikasta aikaa ja varmana vauvajutut jaksaa muistuttaa. Oletteko te joulun yleensä missä? Näätkö niitä veljesi lapsia? Tavallaan ihan hyvääki varmasti tekee nähdä heitä ja samalla antaa ehkä vahvuutta itselle käsitellä niitä tunteita, mutta toivottavasti tosiaan säästytte vauvauteluilta. Se olis tärkeintä.
    Mulla olis ens tiistaina se rakenneultra ja ehdottomasti voin tulla kertomaan kuulumiset, kun tuossa aikaisemmin mainitsit :) Ihan outoa miten tää aika juoksee, mut mua on alkanu pelottaa hulluna synnytys ni se vähän vie voimia tästä positiivisesta ajattelusta. Onneksi pääsen pelkopolille tammikuussa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On kiva kun on välillä vähän muutakin ajateltavaa :) Sisustaminen ja suunnitteleminen on kivaa!
      Joulun vietämme veljeni luona ja sen jälkeen mieheni vanhempien luona. Meidän perheessä harvemmin vauvauteluita tulee, mutta mieheni perheessä odotellaan lapsen lapsia jo sitäkin enemmän :D Kyllä sitä ajan kanssa tottuu ajatukseen, että minusta tulee taas täti, mutta tuo hetki kun ne vauvauutiset kuulee, niin pää täyttyy vaan ajatuksilla "meillekkin piti tulla...". Alan olla jo sujut asian kanssa, mutta ehkä sitten taas lähempänä laskettua aikaa alkaa taas pieni ahdistus riipimään sisintä.
      Ja älä nyt ajattele, ettenkö olisi myös teidän puolesta onnellinen :D Haluan ehdottomasti kuulla ultrakuulumiset heti pikimiten! Olit kuitenkin niin suurena tukena meidänkin alkuraskaudessa ja keskenmenosta toipumisessa, että olen vain kiitollinen, kun saan kuulla teillä kaiken sujuvan hyvin ♥ Ei enää montaa päivää :) Synnytys varmasti pelottaa kaikkia ensikertalaisia, mutta täytyy muistaa, että kaikki ovat siitä myös hengissä selvinneet :D Muista, että sinulla on siellä ammattilaisia ympärilläsi ja he ainakin tietävät mitä pitää tehdä, jos itseään arveluttaa jokin :) Hyvin se menee.

      Poista
  7. Ihanaa että pääsette suunnittelemaan ja toteuttamaan omaa kotia. Mekin juuri viimekeväänä muutimme ekaan yhteiseen uuteen johon valitsimme kaikki materiaalit yms. ja oli kyllä ihanaa päästä sitten muuttamaan juuri sellaiseen kotiin kun halusi <3 Lupaavia oireita sinulla, ajattelitko milloin testata? Olen näköjään hätähousu muidenkin puolesta :D Toivon niiiin kovasti sinulle plussaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Päivittelin miehellenikin monta kertaa, että "mieti sitten kun meillä on se ihana uusi keittiö" :D En siis niin yhtään malttaisi odottaa.
      Lauantaina ajattelin testailla, jos ei sitä ennen ehdi tapahtua jotain muutoksia (lämmön lasku, menkat yms.), koska ollaan menossa viettämään tyttöjen iltaa :) Eli sillon on dpo 12, eli jotain vois jo näkyä jos on näkyäkseen :D

      Poista
  8. Mekin ostettiin pari vuotta sitten talo ja vaihdettiin lattia.nyt on ihana valkoinen laminaatti.koko ajan suunnittelen kaikennäköstä pientä pintaremonttia,se on niin kivaa kun saa tehä just semmosen ku haluaa.
    Oireet kuulostaa hyvältä!Toivotaan nyt jouluplussia meille molemmille

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voih, en malttaisi odottaa, että remontti on jo tehty :D Siitä tulee varmasti niin ihana!
      Vielä on aikaa joulun ihmeelle tapahtua. Toivotaan meille molemmille positiivista joululahjaa ;)

      Poista

Muistathan pysyä asiallisena :)